Karta pracy dotycząca żywności funkcjonalnej.
Archives
Technik żywienia i usług gastronomicznych. TG.16. Karta pracy. Źródła wody. Naturalne wody mineralne i ich znaczenie w żywieniu
Karta pracy dotycząca źródeł wody i wód mineralnych.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. TG.16. Karta pracy. Zasady układania jadłospisów.
Karta pracy dotycząca układania jadłospisów.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. TG.16. Karta pracy. Technika i formy przyjmowania zamówień na przyjęcia okolicznościowe
Karta pracy dotycząca przyjmowania zamówień na przyjęcia okolicznościowe.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. TG.16. Odpowiedzi do karty pracy. Magazynowanie żywności.
Odpowiedzi do karty pracy dotyczącej magazynowania żywności.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. TG.16. Odpowiedzi do karty pracy. Kalkulacja cen w zakładzie gastronomicznym typu otwartego
Odpowiedzi do karty pracy dotyczącej kalkulacji cen.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. TG.16. Odpowiedzi do karty pracy. Białka, tłuszcze i węglowodany – ćwiczenie podsumowujące
Odpowiedzi do karty pracy dotyczącej
Technik żywienia i usług gastronomicznych. TG.16. Odpowiedzi do karty pracy. Alternatywne sposoby żywienia
Odpowiedzi do karty pracy dotyczącej alternatywnych sposobów żywienia.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. TG.16. Odpowiedzi do karty pracy. Nakrycia pod określone menu
Odpowiedzi do karty pracy dotyczącej dobierania nakryć.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. TG.16. Odpowiedzi do karty pracy. Modyfikacja menu w zależności od zaleceń dietetycznych.
Odpowiedzi do karty pracy dotyczącej modyfikacji menu w zależności od diety.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. TG.16. Odpowiedzi do karty pracy. Dobór miejsca świadczenia usług gastronomicznych
Odpowiedzi do karty pracy dotyczącej miejsc świadczenia usług gastronomicznych.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. TG.16. Odpowiedzi do karty pracy. Struktura norm żywienia i zasady ich opracowywania
Odpowiedzi do karty pracy dotyczącej norm żywienia.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. TG.16. Odpowiedzi do karty pracy. Podstawowa przemiana materii
Odpowiedzi do karty pracy dotyczącej podstawowej przemiany materii.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. TG.16. Odpowiedzi do karty pracy. Polityka cenowa
Odpowiedzi do karty pracy dotyczącej polityki cenowej.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. TG.16. Odpowiedzi do karty pracy. Organizacja przyjęć okolicznościowych
Odpowiedzi do karty pracy dotyczącej organizacji przyjęć okolicznościowych.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. TG.16. Odpowiedzi do karty pracy. Tworzenie nowych receptur
Odpowiedzi do karty pracy dotyczącej tworzenia nowych receptur.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. TG.16. Odpowiedzi do karty pracy. Planowanie zakupów – zapotrzebowanie na surowce
Odpowiedzi do karty pracy dotyczącej planowania zakupów.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. TG.16. Odpowiedzi do karty pracy. Procesy trawienne w organizmie
Odpowiedzi do karty pracy dotyczącej trawienia.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. TG.16. Odpowiedzi do karty pracy. Warunki transportu, serwowania i ekspozycji potraw i napojów
Odpowiedzi do karty pracy dotyczącej transportu, serwowania i ekspozycji potraw oraz napojów.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. TG.16. Odpowiedzi do karty pracy. Promocja usług gastronomicznych
Odpowiedzi do karty pracy dotyczącej promocji usług gastronomicznych.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. TG.16. Odpowiedzi do karty pracy. Żywnośc funkcjonalna i jej rola w żywieniu człowieka
Odpowiedzi do karty pracy dotyczącej żywności funkcjonalnej.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. TG.16. Odpowiedzi do karty pracy. Źródła wody. Naturalne wody mineralne i ich znaczenie w żywieniu
Odpowiedzi do karty pracy dotyczącej źródeł wody i znaczenia wód mineralnych w żywieniu.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. TG.16. Odpowiedzi do karty pracy. Zasady układania jadłospisów.
Odpowiedzi do karty pracy dotyczącej układania jadłospisów.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. TG.16. Odpowiedzi do karty pracy. Technika i formy przyjmowania zamówień na przyjęcia okolicznościowe
Odpowiedzi do karty pracy dotyczącej przyjmowania zamówień na przyjęcia okolicznościowe.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Odpowiedzi do karty pracy. Co to jest bezpieczeństwo i higiena pracy
Odpowiedzi do karty pracy dotyczącej zagadnień z zakresu bhp.
Scenariusz nr 18. A. Yerkes, Jestem
Scenariusz nt.przygotowania do zabrania głosu w dyskusji
Scenariusz nr 15. J. Twardowski, Na chwilę
Scenariusz nt. interpretacji wiersza J. Twardowskiego, Na chwilę
Scenariusz nr 20. Homonimy – wyrazy pułapki
Scenariusz nt. homonimów
Scenariusz nr 29. T. Różewicz, Przepaść
Scenariusz nt. utworu T. Różewicza, Przepaść
Scenariusz nr 26, Święty Paweł, Hymn o miłości
Scenariusz nt. Hymnu o miłości św. Pawła