• Pomoc i wsparcie
  • Sklep
  • Blog
  • Kontakt
eduranga.pl
  • Biblioteka
    • Klub Nauczyciela
    • E-booki
    • E-zeszyty ćwiczeń
    • Pakiety lekcyjne
    • Multibooki
    • Multimedia
    • Projekty specjalne
  • Narzędzia
    • Generatory sprawdzianów
    • Karty pracy
    • Dyplomy
    • Diagnozy
  • E-booki
  • Premium
    • E-zadania egzaminacyjne
    • Zdasz.to
  • Moje kursy
  • Zaloguj się Dołącz do nas
Zaloguj się Dołącz do nas
  • Wychowanie
    przedszkolne
    • Trzylatki
    • Czterolatki
    • Pięciolatki
    • Sześciolatki
  • Szkoła podstawowa
    klasy 1-3
    • Szkoła na TAK
    • Szkolni Przyjaciele
    • Nowi Tropiciele
    • Kalejdoskop ucznia
  • Szkoła podstawowa
    klasy 4-8
    • Język polski
    • Matematyka
    • Historia
    • Wiedza o społeczeństwie
    • Przyroda
    • Biologia
    • Chemia
    • Fizyka
    • Geografia
    • Informatyka
    • Muzyka
    • Plastyka
    • Technika
    • Edukacja dla bezpieczeństwa
    • Język niemiecki
    • Język rosyjski
  • Szkoły
    ponadpodstawowe
    • Język polski
    • Historia
    • Historia i teraźniejszość
    • Fizyka
    • Chemia
    • Biznes i zarządzanie
    • Język niemiecki
    • Język rosyjski
    • Informatyka
    • Edukacja dla bezpieczeństwa
  • Języki
    obce
    • Szkoła podstawowa
      • Język niemiecki
      • Język rosyjski
    • Szkoły ponadpodstawowe
      • Język niemiecki
      • Język rosyjski
    • Kształcenie zawodowe
      • Język angielski zawodowy
      • Język niemiecki zawodowy
  • Kształcenie
    zawodowe
    • Branża budowlana
    • Branża ekonomiczna
    • Branża elektroenergetyczna
    • Branża elektroniczno-mechatroniczna
    • Branża fryzjersko-kosmetyczna
    • Branża gastronomiczna
    • Branża informatyczna
    • Branża medyczno–społeczna
    • Branża motoryzacyjna i mechaniczna
    • Branża spedycyjno-logistyczna
    • Branża rolnicza
    • Branża turystyczno-hotelarska
    • Wszystkie zawody

Archives

Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. TG.07. HGT.02. Odpowiedzi do karty pracy. Stawki opodatkowania w działalności gospodarczej – charakterystyka, przykłady

Odpowiedzi do wybranych zadań z kart pracy.

1 Comment

Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. TG.07. HGT.02. Odpowiedzi do karty pracy. Sporządzanie potraw z kasz

Odpowiedzi do wybranych zadań z kart pracy.

1 Comment

Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. TG.07. HGT.02. Odpowiedzi do karty pracy. Szkolenia bhp w zakładach gastronomicznych – szkolenie wstępne

Odpowiedzi do wybranych zadań z kart pracy.

1 Comment

Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. TG.07. HGT.02. Odpowiedzi do karty pracy. Rozpoznawanie typów serów dojrzewających na podstawie cech organoleptycznych

Odpowiedzi do wybranych zadań z kart pracy.

1 Comment

Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. TG.07. HGT.02. Odpowiedzi do karty pracy. Znaczenie tajemnicy zawodowej w zakładach gastronomicznych

Odpowiedzi do wybranych zadań z kart pracy.

1 Comment

Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. TG.07. HGT.02. Odpowiedzi do karty pracy. Charakterystyka warzyw niesklasyfikowanych

Odpowiedzi do wybranych zadań z kart pracy.

1 Comment

Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. TG.07. Karta pracy. Charakterystyka warzyw nieklasyfikowalnych

Edytowalna karta pracy do scenariusza lekcji Charakterystyka warzyw nieklasyfikowalnych.

1 Comment

Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. TG.07. Karta pracy. Charakterystyka wyposażenia zakładów typu fast food

Edytowalna karta pracy do scenariusza lekcji Charakterystyka wyposażenia zakładów typu fast food.

1 Comment

Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. TG.07. Karta pracy. Ćwiczenie umiejętności krojenia warzyw

Edytowalna karta pracy do scenariusza lekcji Ćwiczenie umiejętności krojenia warzyw.

1 Comment

Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. TG.07. Karta pracy. Charakterystyka receptur gastronomicznych

Edytowalna karta pracy do scenariusza lekcji Charakterystyka receptur gastronomicznych.

1 Comment

Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. TG.07. Karta pracy. Jak rozmawiać z trudnym rozmówcą?

Edytowalna karta pracy do scenariusza lekcji Jak rozmawiać z trudnym rozmówcą?

1 Comment

Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. TG.07. Karta pracy. Charakterystka czynników niebezpiecznych, szkodliwych i uciążliwych występujących w zakładach gastronomicznych

Edytowalna karta pracy do scenariusza lekcji Charakterystka czynników niebezpiecznych, szkodliwych i uciążliwych występujących w zakładach gastronomicznych.

1 Comment

Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. TG.07. HGT.02. Karta pracy. Ocena organoleptyczna napojów fermentowanych. Sporządzanie potraw i napojów z wykorzystaniem napojów fermentowanych

Edytowalna karta pracy do scenariusza lekcji Ocena organoleptyczna napojów fermentowanych. Sporządzanie potraw i napojów z wykorzystaniem napojów fermentowanych.

1 Comment

Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. TG.07. Karta pracy. Konstruuowanie procedur dotyczących postępowania z odpadami w pracowni gastronomicznej / gastronomii

Edytowalna karta pracy do scenariusza lekcji Konstruuowanie procedur dotyczących postępowania z odpadami w pracowni gastronomicznej / gastronomii.

1 Comment

Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. TG.07. HGT.02. Karta pracy. Podział półtuszy wołowej i cielęcej na elementy zasadnicze oraz kulinarne

Edytowalna karta pracy do scenariusza lekcji Podział półtuszy wołowej i cielęcej na elementy zasadnicze oraz kulinarne.

1 Comment

Poradnik nauczyciela. Biologia. Szkoła podstawowa. Klasa 8

Poradnik nauczyciela do biologii dla klasy 8. Zawiera scenariusze wszystkich lekcji oraz karty pracy. W poradniku znajdują się także odpowiedzi do zadań z zeszytu ćwiczeń oraz do zadań „Sprawdź, co umiesz” w lekcjach podsumowujących w podręczniku.

1 Comment

Poradnik nauczyciela. Scenariusze lekcji, odpowiedzi do zadań, wskazówki metodyczne. Klasa 5

W pliku zawarte są scenariusze do wszystkich lekcji wraz z wybranymi kartami pracy. Scenariusze zawierają wskazówki metodyczne, odpowiedzi do zadań i pomysły na ciekawe prowadzenie lekcji.

Leave a comment

Poradnik nauczyciela. Scenariusze lekcji, odpowiedzi do zadań, wskazówki metodyczne. Klasa 8

W pliku zawarte są scenariusze do wszystkich lekcji wraz z wybranymi kartami pracy. Scenariusze zawierają wskazówki metodyczne, odpowiedzi do zadań i pomysły na ciekawe prowadzenie lekcji.

Leave a comment

Aktion Deutsch 8. Karta pracy ucznia, karta pracy nauczyciela i zapis tekstu. Serial filmowy – Ab nach Berlin! Odcinek 10. – Die hohe Kultur

1 Comment

Aktion Deutsch 8. Karta pracy ucznia, karta pracy nauczyciela i zapis tekstu. Serial filmowy – Ab nach Berlin! Odcinek 19. – New Jork – Berlin –Warschau

1 Comment

Aktion Deutsch 8. Karta pracy ucznia, karta pracy nauczyciela i zapis tekstu. Serial filmowy – Ab nach Berlin! Odcinek 16. – Eine Herzenssache

1 Comment

Aktion Deutsch 8. Karta pracy ucznia, karta pracy nauczyciela i zapis tekstu. Serial filmowy – Ab nach Berlin! Odcinek 7. – Polnische Küche

1 Comment

Aktion Deutsch 8. Karta pracy ucznia, karta pracy nauczyciela i zapis tekstu. Serial filmowy – Ab nach Berlin! Odcinek 22. – Rauchen verboten

1 Comment

Aktion Deutsch 8. Karta pracy ucznia, karta pracy nauczyciela i zapis tekstu. Serial filmowy – Ab nach Berlin! Odcinek 8. – Das perfekte Geburtstagsgeschenk

1 Comment

Doświadczenia. Karta pracy 10 z instrukcją dla nauczyciela. Badanie wpływu braku światła na wzrost i rozwój roślin

Doświadczenie „Badanie wpływu braku światła na wzrost i rozwój roślin” wykazuje, że rośliny nie mogą wzrastać i prawidłowo się rozwijać w warunkach braku światła.

Leave a comment

Doświadczenia. Karta pracy 14 z instrukcją dla nauczyciela. Wpływ zmiany zasolenia środowiska na kierunek ruchu protistów

Doświadczenie „Wpływ zmiany zasolenia środowiska na kierunek ruchu protistów” obrazuje wpływ bodźca kierunkowego na poruszanie się protistów – pantofelków.

Leave a comment

Doświadczenia. Karta pracy 1 z instrukcją dla nauczyciela. Wpływ parowania wody z powierzchni skóry na jej temperaturę

Doświadczenie „Wpływ parowania wody z powierzchni skóry na jej temperaturę” zapoznaje ucznia z charakterystyczną cecha wody jaka jest wysokie ciepło parowania. Powoduje ono, że woda zawarta w pocie człowieka bierze udział w termoregulacji i w trakcie parowanie obniża temperaturę skóry.

Leave a comment

Doświadczenia. Karta pracy 12 z instrukcją dla nauczyciela. Badanie wpływu temperatury na ruch cytoplazmy w komórkach

Doświadczenie „Badanie wpływu temperatury na ruch cytoplazmy w komórkach” zapoznaje ucznia ze zjawiskiem ruchu cytoplazmy w komórkach na przykładzie obserwacji ruchu chloroplastów w komórkach roślinnych. Na szybkość tego ruchu wpływ ma temperatura.

Leave a comment

Doświadczenia. Karta pracy 11 z instrukcją dla nauczyciela. Wpływ detergentów na stan błon biologicznych

Doświadczenie „Wpływ detergentów na stan błon biologicznych” zapoznaje ucznia z negatywnym wpływem detergentów na błony biologiczne. Detergenty uszkadzają błony i powodują wypływ substancji z komórki do otoczenia.

Leave a comment

Doświadczenia. Karta pracy 16 z instrukcją dla nauczyciela. Wpływ zagęszczenia populacji rzeżuchy na jej wzrost i rozwój

Doświadczenie „Wpływ zagęszczenia populacji rzeżuchy na jej wzrost i rozwój” zapoznaje ucznia z problemem konkurencji wewnątrzgatunkowej o zasoby środowiska. Uczniowie obserwują wzrost roślin pieprzycy siewnej w różnym zagęszczeniu i określają wpływ zagęszczenia na wielkość roślin.

Leave a comment

Posts navigation

← Older posts
Newer posts →

Archives

Meta

  • Zaloguj się
×

Wejdź do świata EDURANGI

Platforma edukacyjna ułatwiająca codzienną naukę oraz kontakt nauczyciela z uczniami.
60 000 materiałów edukacyjnych, generator sprawdzianów, prace domowe.

Załóż darmowe konto
Logo wsip

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne

Infolinia: 801 220 555, e-mail: wsip@wsip.com.pl

  • Numery dopuszczenia
  • Polityka cookies
  • Dane osobowe
  • Regulamin

Copyright © Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne Spółka Akcyjna

×
Logowanie
Przypomnij hasło

lub
× Podaj swój e-mail, aby przypomnieć hasło

Rejestracja dla Dyrektora

Jeśli chcesz się zarejestrować w serwisie wsipnet.pl - skontaktuj się z nami.

Infolinia: 801 220 555