Receptura uzupełnia materiał podręcznika Sporządzanie potraw i napojów. Cz. 2. Był on uwzględniony w II wydaniu podręcznika, kiedy wprowadzono zmiany związane z nową podstawą programową.
Archives
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Pudding czekoladowy
Receptura uzupełnia materiał podręcznika Sporządzanie potraw i napojów. Cz. 2. Był on uwzględniony w II wydaniu podręcznika, kiedy wprowadzono zmiany związane z nową podstawą programową.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Stek
Receptura uzupełnia materiał podręcznika Sporządzanie potraw i napojów. Cz. 2. Był on uwzględniony w II wydaniu podręcznika, kiedy wprowadzono zmiany związane z nową podstawą programową.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Szaszłyk z łososia z salsą verde
Receptura uzupełniająca podręcznik do kwalifikacji HGT.02 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1 i 2 o wykonanie potraw uwzględnionych w kryteriach weryfikacyjnych podstawy programowej do kwalifikacji HGT.02.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Sałatka w tajskim stylu
Receptura uzupełniająca podręcznik do kwalifikacji HGT.02 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1 i 2 o wykonanie potraw uwzględnionych w kryteriach weryfikacyjnych podstawy programowej do kwalifikacji HGT.02.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Barszcz czysty czerwony
Receptura uzupełniająca podręcznik do kwalifikacji HGT.02 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1 i 2 o wykonanie potraw uwzględnionych w kryteriach weryfikacyjnych podstawy programowej do kwalifikacji HGT.02.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Tartinki
Receptura uzupełnia materiał podręcznika Sporządzanie potraw i napojów. Cz. 2. Był on uwzględniony w II wydaniu podręcznika, kiedy wprowadzono zmiany związane z nową podstawą programową.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Surówka z selera
Receptura uzupełnia materiał podręcznika Sporządzanie potraw i napojów. Cz. 2. Był on uwzględniony w II wydaniu podręcznika, kiedy wprowadzono zmiany związane z nową podstawą programową.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Curry z kurczaka
Receptura uzupełniająca podręcznik do kwalifikacji HGT.02 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1 i 2 o wykonanie potraw uwzględnionych w kryteriach weryfikacyjnych podstawy programowej do kwalifikacji HGT.02.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Zielone curry z kurczakiem
Receptura uzupełniająca podręcznik do kwalifikacji HGT.02 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1 i 2 o wykonanie potraw uwzględnionych w kryteriach weryfikacyjnych podstawy programowej do kwalifikacji HGT.02.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Raita
Receptura uzupełniająca podręcznik do kwalifikacji HGT.02 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1 i 2 o wykonanie potraw uwzględnionych w kryteriach weryfikacyjnych podstawy programowej do kwalifikacji HGT.02.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Zupa szczawiowa
Receptura uzupełniająca podręcznik do kwalifikacji HGT.02 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1 i 2 o wykonanie potraw uwzględnionych w kryteriach weryfikacyjnych podstawy programowej do kwalifikacji HGT.02.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Zupa krewetkowa ostrokwaśna
Receptura uzupełniająca podręcznik do kwalifikacji HGT.02 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1 i 2 o wykonanie potraw uwzględnionych w kryteriach weryfikacyjnych podstawy programowej do kwalifikacji HGT.02.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Kurczak nadziewany po polsku
Receptura uzupełniająca podręcznik do kwalifikacji HGT.02 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1 i 2 o wykonanie potraw uwzględnionych w kryteriach weryfikacyjnych podstawy programowej do kwalifikacji HGT.02.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Sałatka z orientalną nutą
Receptura uzupełniająca podręcznik do kwalifikacji HGT.02 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1 i 2 o wykonanie potraw uwzględnionych w kryteriach weryfikacyjnych podstawy programowej do kwalifikacji HGT.02.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Kaczka pieczona z jabłkami
Receptura uzupełniająca podręcznik do kwalifikacji HGT.02 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1 i 2 o wykonanie potraw uwzględnionych w kryteriach weryfikacyjnych podstawy programowej do kwalifikacji HGT.02.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Chałwa z marchewki
Receptura uzupełniająca podręcznik do kwalifikacji HGT.02 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1 i 2 o wykonanie potraw uwzględnionych w kryteriach weryfikacyjnych podstawy programowej do kwalifikacji HGT.02.
Planeta dzieci. Sześciolatek. Skrócone zapisy do dziennika
Skrócone zapisy do dziennika do cyklu Planeta dzieci. Sześciolatek
EKSTRA Materiał metodyczny. Tworzenie gry okienkowej w środowisku Python. Scenariusz lekcji i karta pracy
Materiał metodyczny przeznaczony dla nauczycieli klasy 2 liceum lub technikum nauczających informatyki w zakresie podstawowym. Poświęcony tworzeniu prostej gry okienkowej w środowisku Python, pozwala na urozmaicenie lekcji programowania lub poprowadzenie ciekawych zajęć o charakterze dodatkowym.
Informatyka. Klasa 7. Lekcja 2.4. Zadanie dodatkowe
Plik zawiera zadanie dodatkowe do lekcji 2.4.
Informatyka. Klasa 7. Lekcja 2.3. Gra w papier, kamień, nożyce – program i symbole
Plik ZIP zawiera gotowy projekt oraz symbole, które można wykorzystać w projekcie.
Informatyka. Klasa 7. Lekcja 2.3. Zadanie dodatkowe
Plik zawiera zadanie dodatkowe do lekcji 2.3.
Informatyka. Klasa 7. Lekcja 2.4. Gra w papier, kamień, nożyce – program
Plik ZIP zawiera gotowy projekt.
Informatyka. Klasa 7. Lekcja 3.8. Euklides poprawiony – program
Plik ZIP zawiera gotowy projekt.
Informatyka. Klasa 7. Lekcja 3.6. Zadanie dodatkowe
Plik ZIP zawiera zadanie dodatkowe do lekcji 3.6 wraz z sugerowanym rozwiązaniem.
Informatyka. Klasa 7. Lekcja 3.2. Zadanie dodatkowe
Plik ZIP zawiera zadanie dodatkowe do lekcji 3.2 wraz z sugerowanym rozwiązaniem.
Informatyka. Klasa 7. Lekcja 3.8. Zadanie dodatkowe
Plik zawiera zadanie dodatkowe do lekcji 3.8.
Planeta dzieci. Trzylatek. Skrócone zapisy do dziennika
Skrócone zapisy do dziennika do cyklu Planeta dzieci. Trzylatek
Wskazówki metodyczne do działu „Budowa związków organicznych. Węglowodory”
Dokument zawiera wskazówki metodyczne ułatwiające realizację treści programowych.
Wskazówki metodyczne do działu „Reakcje utleniania–redukcji”
Dokument zawiera wskazówki metodyczne ułatwiające realizację treści programowych.