Alternatywna wersja lekcji 15 – plik w formacie PDF zawiera teorię i nowe, prostsze ćwiczenia. Lekcję, powtarzającą podręcznikowy schemat, można wydrukować dla całej klasy lub wybranych uczniów.
Archives
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Dorsz pieczony
Receptura uzupełnia zawartość podręcznika Technologia gastronomiczna z towaroznastwem. Odpowiada w pełni kryteriom weryfikacyjnym podstawy programowej z 2019 r.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Confit z gęsi
Receptura uzupełnia zawartość podręcznika Technologia gastronomiczna z towaroznastwem. Odpowiada w pełni kryteriom weryfikacyjnym podstawy programowej z 2019 r.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Budyń z dyni
Receptura uzupełnia zawartość podręcznika Technologia gastronomiczna z towaroznastwem. Odpowiada w pełni kryteriom weryfikacyjnym podstawy programowej z 2019 r.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Placki ziemniaczane z sosem
Receptura uzupełnia zawartość podręcznika Technologia gastronomiczna z towaroznastwem. Odpowiada w pełni kryteriom weryfikacyjnym podstawy programowej z 2019 r.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Mule duszone
Receptura uzupełnia zawartość podręcznika Technologia gastronomiczna z towaroznastwem. Odpowiada w pełni kryteriom weryfikacyjnym podstawy programowej z 2019 r.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Kaczka sous-vide
Receptura uzupełnia zawartość podręcznika Technologia gastronomiczna z towaroznastwem. Odpowiada w pełni kryteriom weryfikacyjnym podstawy programowej z 2019 r.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Grillowana polędwica z tuńczyka
Receptura uzupełnia zawartość podręcznika Technologia gastronomiczna z towaroznastwem. Odpowiada w pełni kryteriom weryfikacyjnym podstawy programowej z 2019 r.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Żeberka wieprzowe duszone
Receptura uzupełnia zawartość podręcznika Technologia gastronomiczna z towaroznastwem. Odpowiada w pełni kryteriom weryfikacyjnym podstawy programowej z 2019 r.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Sałatka z winogronami i serem pleśniowym
Receptura uzupełnia zawartość podręcznika Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Odpowiada w pełni kryteriom weryfikacyjnym podstawy programowej z 2019 r.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Sałatka z truskawkami i serem pleśniowym
Receptura uzupełnia zawartość podręcznika Technologia gastronomiczna z towaroznastwem. Odpowiada w pełni kryteriom weryfikacyjnym podstawy programowej z 2019 r.
Opisy utworów do słuchania kl. 6
Układy taneczne – pawana, galiarda, taniec z Lubelszczyzny, taniec z Rzeszowszczyzny, samba, cza-cza – kl. 6
Wskazówki metodyczne do działu „Budowa atomu”
Dokument zawiera wskazówki metodyczne ułatwiające realizację treści programowych.
Wskazówki metodyczne do lekcji wprowadzających
Dokument zawiera wskazówki metodyczne ułatwiające realizację treści programowych.
Wskazówki metodyczne do działu „Roztwory”
Dokument zawiera wskazówki metodyczne ułatwiające realizację treści programowych.
Wskazówki metodyczne do działu „Reakcje chemiczne”
Dokument zawiera wskazówki metodyczne ułatwiające realizację treści programowych.
Wskazówki metodyczne do działu „Wiązania chemiczne i oddziaływania międzycząsteczkowe”
Dokument zawiera wskazówki metodyczne ułatwiające realizację treści programowych.
Wskazówki metodyczne do działu „Struktura elektronowa atomu”
Dokument zawiera wskazówki metodyczne ułatwiające realizację treści programowych.
Wskazówki metodyczne do działu „Atomy, cząsteczki i stechiometria chemiczna”
Dokument zawiera wskazówki metodyczne ułatwiające realizację treści programowych.
Wskazówki metodyczne do działu „Reakcje w roztworach”
Dokument zawiera wskazówki metodyczne ułatwiające realizację treści programowych.
Wskazówki metodyczne do działu „Roztwory i inne mieszaniny”
Dokument zawiera wskazówki metodyczne ułatwiające realizację treści programowych.
Wskazówki metodyczne do działu „Wiązania chemiczne”
Dokument zawiera wskazówki metodyczne ułatwiające realizację treści programowych.
Kalejdoskop ucznia. Czytanie. Klasa 3. Przykładowe odpowiedzi do ćwiczeń
Materiał omawiający zasady oceniania ćwiczeń do tekstów zamieszczonych w publikacji „Kalejdoskop ucznia. Czytanie. Klasa 3”. Prezentuje również przykładowe odpowiedzi do wszystkich ćwiczeń, ze wskazaniem, na co nauczyciel powinien szczególnie zwrócić uwagę przy omawianiu tekstów i ocenianiu odpowiedzi uczniów.
Szkolni Przyjaciele. Klasa 3. Część 4. Tematy do dziennika
Dokument zawiera zestaw propozycji do wpisania do dziennika lekcyjnego przygotowane do części 4 podręcznika w podziale na tematy dzienne proponowane w klasie 3. w cyklu ”Szkolni Przyjaciele”.
Szkolni Przyjaciele. Klasa 3. Część 2. Tematy do dziennika
Dokument zawiera zestaw propozycji do wpisania do dziennika lekcyjnego przygotowane do części 2 podręcznika w podziale na tematy dzienne proponowane w klasie 3. w cyklu ”Szkolni Przyjaciele”.
Nowi Tropiciele. Klasa 3. Tematy do dziennika
Dokument zawiera zestaw propozycji do wpisania do dziennika lekcyjnego przygotowanych do każdej części podręcznika w podziale na tematy dzienne proponowane w klasie 3. w cyklu “Nowi Tropiciele”.
Szkolni Przyjaciele. Klasa 3. Część 3. Tematy do dziennika
Dokument zawiera zestaw propozycji do wpisania do dziennika lekcyjnego przygotowane do części 3 podręcznika w podziale na tematy dzienne proponowane w klasie 3. w cyklu ”Szkolni Przyjaciele”.
EKSTRA Materiał metodyczny. Od programowania wizualnego do tekstowego. Scenariusz lekcji i karta pracy
Materiał metodyczny przeznaczony dla nauczycieli klasy 1 liceum lub technikum nauczających informatyki w zakresie podstawowym. Umożliwia przyjazne wprowadzenie uczniów w programowanie tekstowe.