Scenariusz lekcji omawiającej serwowanie potraw metodą niemiecką.
Archives
Kelner. T.9. Scenariusz lekcji. Dzielenie owoców. Przygotowanie wyposażenia i stanowiska do dzielenia owoców
Scenariusz lekcji omawia metody dzielenia owoców w obecności gości, przygotowanie stanowiska do dzielenia owoców i sporządzenie deseru z owoców.
Kelner. T.9. Scenariusz lekcji. Dobieranie win do potraw
Scenariusz lekcji uczy rozróżniać rodzaje win, interpetować etykietki win i dobierac wina do potraw.
Kelner. T.9. Scenariusz lekcji. Interpretacja zapisów na opakowaniach produktów spożywczych pod kątem ich wykorzystania do sporządzania potraw i napojów
Scenariusz lekcji omawia spsooby opakowania produktów spożywczych, ich oznakowania i sposób wykorzystania zawartych na nich infromacji.
Kelner. T.9. Scenariusz lekcji. Obróbka wstępna surowców do sporządzania potraw i napojów
Scenariusz lekcji omawia obróbkę wstępna surowców do wybranych receptur.
Kelner. T.9. Scenariusz lekcji. Kolejność podawania potraw i napojów
Scenariusz lekcji omawia kolejność serwowania napojów i potraw w menu rozszerzonym i prostym.
Kelner. T.9. Scenariusz lekcji. Podział metod utrwalania żywnosci
Scenariusz lekcji omawiający różne metody utrwalania żywności.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.1. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Agrotechnika buraka cukrowego. Cz. 2
Scenariusz zajęc zapoznaje ucznia z zasadami nawożenia i ochroną buraka cukrowego.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.1. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Agrotechnika buraka cukrowego. Cz. 1
Scenariusz lekcji zapoznaje z doborem odmiany buraka cukrowego i agrotechnika stosowaną w jego uprawie.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.1. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Agrotechnika pszenicy ozimej. Cz. 2
Scenariusz zajęć zapoznaje z zasadami nawożenia i ochrony pszenicy ozimej.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.1.RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Agrotechnika pszenicy ozimej. Cz. 1
Scenariusz lekcji zapoxznaje z zasadami doboru odmian i agrotechniki pszenicy ozimej.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.1. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Agrotechnika rzepaku ozimego cz. 2
Scenariusz lekcji omawia nawożenie rzepaku ozimego i metody jego ochrony.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.1. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Agrotechnika ziemniaka
Scenariusz lekcji omawia zasady doboru odmiany ziemniaka i agrotechnike stosowaną w jego uprawie.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.1. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Agrotechnika rzepaku ozimego cz. 1
Scenariusz dotyczy zasad doboru odmian rzepaka ozimego i jego agrotechniki.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.1. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Konwersja gospodarstwa
Scenariusz lekcji zapoznaje ucznia ze znaczeniem rolnictwa ekologicznego oraz z podstawowymi jego zasadami.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.1. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Budowa morfologiczna i rozwój roślin zbożowych
Scenariusz zajęc omawia budowę morfologiczną zbóż i ich rozwój. Zapoznaje uczniów ze skalą BBCH.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.1. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Odmiany prastare pszenicy
Scenariusz zajęć przedstawia znaczenie gospodarcze, cechy morfologiczne budowę pszenic niewymłacalnych izasady agrotechniki stosowane w ich uprawie.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Chów przemysłowy trzody chlewnej w cyklu zamkniętym
Scenariusz zajęć przedstawia chów przemysłowy trzody chlewnej.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Budynki inwentarskie i warunki utrzymania w nich zwierząt
Scenariusz lekcji przedstawia charakterystykę budynków przeznaczonych do trzymania róznych zwierząt gospodarskich.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Odchów kurcząt brojlerów
Scenariusz lekcji zapoznaje ucznia z technologią odchowu kurcząt borjlerów.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Identyfikacja koni
Scenariusz lekcji zapoznaje ucznia z cechami identyfikacyjnymi koni.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Mieszanki paszowe w żywieniu zwierząt gospodarskich
Scenariusz lekcji zapoznaje uczniów z mieszankami paszowymi uzywanymi w zywieniu zwierząt.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Rozpoczynanie prowadzenia produkcji zwierzęcej
Scenariusz lekcji zapoznanje ucznia z prawnymi podstawami prowadzenie produkcji zwierzęcej.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Żywienie krów
Scenariusz zapoznaje ucznia z podstawami żywienia krów.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Rozród bydła
Scenariusz lekcji dotyczy rozrodu bydła.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Profilaktyka na fermie i najczęściej występujące choroby zwierząt gospodarskich
Scenariusz lekcji dotyczy najcześciej występujących chorób wśród zwierząt gospodarskich i metod profilaktyki stosowanych w gospodarstwie.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Rozród owiec i kóz
Scenariusz lekcji dotyczy rozrodu małych przeżuwaczy.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Typy użytkowe i kierunki użytkowania koni
Scenariusz lekcji dotyczy kierunków użytkowania koni.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Użytkowanie krów mlecznych
Scenariusz lekcji dotyczący mloecznego kierunku użytkowania bydła.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Użytkowanie mięsne świń
Scenariusz lekcji dotyczący podukcji tuczników.