Scenariusz zajęć, kwalifikacja T.3, piekarz Przedmiot: Technologia piekarska
Dział programowy: Podstawy technologii spożywczej
Temat: Podział składników odżywczych
Archives
Technik technologii żywności / Piekarz. T.3. SPC.03. Scenariusz lekcji. Przygotowanie ciasta do wypieku
Scenariusz zajęć, kwalifikacja T.3, piekarz
Przedmiot: Technologia piekarska
Dział programowy: Produkcja wyrobów piekarskich
Temat: Przygotowanie ciasta do wypieku
Technik technologii żywności / Piekarz. T.3. SPC.03. Scenariusz lekcji. Transport i magazynowanie surowców i wyrobów piekarskich
Scenariusz zajęć, kwalifikacja T.3, piekarz.
Przedmiot: Technika w produkcji piekarskiej.
Dział programowy: Maszyny i urządzenia.
Temat: Transport i magazynowanie surowców i wyrobów piekarskich
Technik technologii żywności / Piekarz. T.3. SPC.03. Scenariusz lekcji. Systemy zapewnienia jakości w produkcji pieczywa
Scenariusz zajęć, kwalifikacja T.3, piekarz
Przedmiot: Technologia piekarska
Dział programowy: Podstawy technologii spożywczej
Temat: Systemy zapewnienia jakości w produkcji pieczywa
Technik technologii żywności / Piekarz. T.3. SPC.03. Scenariusz lekcji. Użytkowanie maszyn i urządzeń do konfekcjonowania pieczywa
Scenariusz zajęć, kwalifikacja T.3, piekarz.
Przedmiot: Technika w produkcji piekarskiej.
Dział programowy: Maszyny i urządzenia
Temat: Użytkowanie maszyn i urządzeń do konfekcjonowania pieczywa
Technik technologii żywności / Piekarz. T.3. SPC.03. Scenariusz lekcji. Wady pieczywa, przyczyny ich powstawania i sposoby zapobiegania im
Scenariusz zajęć, kwalifikacja T.3, piekarz.
Przedmiot: Technologia piekarska
Dział programowy: Produkcja wyrobów piekarskich
Temat: Wady pieczywa, przyczyny ich powstawania i sposoby
Technik technologii żywności / Piekarz. T.3. SPC.03. Scenariusz lekcji. Zmiany zachodzące w pieczywie po wypieku
Scenariusz zajęć, kwalifikacja T.3, piekarz.
Przedmiot: Technologia piekarska
Dział programowy: Produkcja wyrobów piekarskich
Temat: Zmiany zachodzące w pieczywie po wypieku
Technik technologii żywności / Piekarz. T.3. SPC.03. Scenariusz lekcji. Zasady funkcjonowania gospodarki rynkowej i jej elementy
Scenariusz zajęć, kwalifikacja T.3, piekarz
Przedmiot: Działalność gospodarcza w branży piekarskiej
Dział programowy: Podejmowanie działalności gospodarczej w przetwórstwie spożywczym
Temat: Zasady funkcjonowania gospodarki rynkowej i jej elementy
Scenariusz projektu edukacyjnego: Biało-czerwono – dumnie i narodowo. Kto ty jesteś… Jaki znak twój…?
Scenariusz zajęć plastycznych „Kartka świąteczna”
Scenariusz zajęć okolicznościowych „Wigilia klasowa”
Scenariusz inscenizacji na Boże Narodzenie „Spotkanie z kolędą”
Monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie. B.5. Scenariusz lekcji. Rodzaje i przyczyny uszkodzeń ścian działowych, sufitów podwieszanych i obudów konstrukcji dachowych
Scenariusz zajęć poświęcony rodzaom i przyczynom uszkodzeń ścian działowych,
sufitów podwieszanych i obudów konstrukcji dachowych
Technik informatyk. E.12. Scenariusz lekcji. Urządzenia peryferyjne
Technik informatyk / Technik teleinformatyk. E.13. Scenariusz lekcji. Zarządzanie przełącznikiem
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Scenariusz lekcji. Ocena towaroznawcza kasz
Scenariusz obejmuje omówienie charakterystyki towaroznawczej różnych kasz i ich wartości odżywczej.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Scenariusz lekcji. Sernik pieczony
Scenariusz obejmuje omówienie przyrządzania serników pieczonych.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Scenariusz lekcji. Potrawy półmięsne
Scenariusz obejmuje omówienie ogólnej charakterystyki i podziału potraw półmięsnych.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Scenariusz lekcji. System HACCP w gastronomii
Scenariusz obejmuje zapoznanie uczniów z systemem HACCP, który zapewnia bezpieczeństwo zdrowotne żywności.
Technik logistyk. A.30. Scenariusz lekcji. Próg rentowności
Scenariusz lekcji poświęconej zapoznaniu z zagadnieniem , czym jest próg rentowności.
Technik logistyk. A.30. Scenariusz lekcji. Typy organizacji produkcji
Scenariusz lekcji poświęconej typom organizacji produkcji.
Technik logistyk. A.31. Scenariusz lekcji. Czas dostawy
Scenariusz lekcji poświęconej zapoznaniu uczniów z wyznaczaniem czasu dostawy
Technik logistyk. A.32. Scenariusz lekcji. Regulacje prawne w gospodarce odpadami
Celem lekcji jest zapoznanie uczniów z wymogami ustawodawców w Polsce i UE w zakresie gospodarki odpadami.
Technik logistyk. A.31. Scenariusz lekcji. Trasa przewozu
Scenariusz lekcji poświęconej zapoznaniu uczniów z zasadami wyznaczania trasy przewozu.
Technik usług fryzjerskich / Fryzjer. A.19. Scenariusz lekcji. Metody mycia włosów i skóry głowy
Scenariusz obejmuje zapoznanie uczniów z wiadomościami i metodami mycia włosów i skóry głowy.
Technik usług fryzjerskich / Fryzjer. A.19. Scenariusz lekcji. Środki ochrony indywidualnej klienta
Scenariusz obejmuje omówienie środków ochrony indywidualnej klienta i metody ich doboru do określonego zabiegu fryzjerskiego.
Technik usług fryzjerskich / Fryzjer. A.19. Scenariusz lekcji. Narzędzia i techniki wykonywania szkiców i rysunków
Scenariusz obejmuje naukę określania narzędzi i technik wykonania szkiców i rysunków do sporządzania szkiców i rysunków fryzur.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. T.15. Scenariusz lekcji. Gospodarka energetyczna organizmu człowieka
Scenariusz lekcji poświęcony gospodarce energetycznej organizmu człowieka oraz znaczeniu bilansu energetycznego. dla prawidłowego funkcjonowania
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Scenariusz lekcji. Wyroby z ciasta wyrabianego na stolnicy
Scenariusz obejmuje zapoznanie uczniow z asortymentem, techniką wykonania i zastosowaniem wyrobów z ciast wyrabianych na stolnicy.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. T.15. Scenariusz lekcji. Planowanie i układanie jadłospisów
Scenariusz lekcji opisujący planowanie i układanie jadłospisów.