Scenariusz poświęcony otoczeniu przedsiębiorstwa gastronomicznego i zasadom wspołpracy.
Archives
Technik żywienia i usług gastronomicznych. T.15. Scenariusz lekcji. Wartość energetyczna pożywienia
Scenariusz lekcji poświęcony racjonalnemu żywieniu i wartości energetycznej pokarmów.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. T.15. Scenariusz lekcji. Składniki mineralne jako składniki pokarmowe
Scenariusz lekcji poświęconej poznaniu podstawowych składników mineralnych i ich znaczeniu w żywieniu człowieka.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. T.15. Scenariusz lekcji. Przyrządy kontrolno-pomiarowe
Scenariusz lekcji poświęcony zasadom planowania i sporządzania potraw i napojów ze szczególnym uwzględnieniem przyrządów kontrolno-pomiarowych występujacych w gastronomii..
Technik żywienia i usług gastronomicznych. T.15. Scenariusz lekcji. Żywienie dietetyczne
Scenariusz lekci poświęcony żywieniu dietetycznemu, przestrzeganiu norm i zasadom sporządzania odpowiednich jadłospisów.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. T.15. Scenariusz lekcji. Znaczenie i podział składników pokarmowych
Scenariuisz lekcji poświęcony składnikom pokarmowym, ich podziałowi i roli w racjonalnym żywieniu
Technik żywienia i usług gastronomicznych. T.15. Scenariusz lekcji. Zasady tworzenia kart menu
Scenariusz poświęcony zasadom tworzenia kart menu.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. T.15. Scenariusz lekcji. Naczynia do podawania potraw i napojów
Scenariusz lekcji poswięcony doborowi odpowiedniego sprzętu do podawania potraw i napojów.
Murarz-tynkarz / Technik budownictwa. B.18. Scenariusz zajęć. Budowa i eksploatacja agregatu do tynków gipsowych
Technik żywienia i usług gastronomicznych. T.15. Scenariusz lekcji. Rodzaje i charakterystyka zastawy stołowej
Scenariusz lekcji poświęconych rodzajom i charakterystyce zastawy stołowej oraz zasadom estetyki w nakrywaniu stołów.