Scenariusz lekcji poświęconej zapoznaniu uczniów z wyznaczaniem czasu dostawy
Archives
Technik logistyk. A.32. Scenariusz lekcji. Regulacje prawne w gospodarce odpadami
Celem lekcji jest zapoznanie uczniów z wymogami ustawodawców w Polsce i UE w zakresie gospodarki odpadami.
Technik logistyk. A.31. Scenariusz lekcji. Trasa przewozu
Scenariusz lekcji poświęconej zapoznaniu uczniów z zasadami wyznaczania trasy przewozu.
Technik usług fryzjerskich / Fryzjer. A.19. Scenariusz lekcji. Metody mycia włosów i skóry głowy
Scenariusz obejmuje zapoznanie uczniów z wiadomościami i metodami mycia włosów i skóry głowy.
Technik usług fryzjerskich / Fryzjer. A.19. Scenariusz lekcji. Środki ochrony indywidualnej klienta
Scenariusz obejmuje omówienie środków ochrony indywidualnej klienta i metody ich doboru do określonego zabiegu fryzjerskiego.
Technik usług fryzjerskich / Fryzjer. A.19. Scenariusz lekcji. Narzędzia i techniki wykonywania szkiców i rysunków
Scenariusz obejmuje naukę określania narzędzi i technik wykonania szkiców i rysunków do sporządzania szkiców i rysunków fryzur.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. T.15. Scenariusz lekcji. Gospodarka energetyczna organizmu człowieka
Scenariusz lekcji poświęcony gospodarce energetycznej organizmu człowieka oraz znaczeniu bilansu energetycznego. dla prawidłowego funkcjonowania
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Scenariusz lekcji. Wyroby z ciasta wyrabianego na stolnicy
Scenariusz obejmuje zapoznanie uczniow z asortymentem, techniką wykonania i zastosowaniem wyrobów z ciast wyrabianych na stolnicy.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. T.15. Scenariusz lekcji. Otoczenie przedsiębiorstwa gastronomicznego – zasady współpracy
Scenariusz poświęcony otoczeniu przedsiębiorstwa gastronomicznego i zasadom wspołpracy.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. T.15. Scenariusz lekcji. Planowanie i układanie jadłospisów
Scenariusz lekcji opisujący planowanie i układanie jadłospisów.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. T.15. Scenariusz lekcji. Wartość energetyczna pożywienia
Scenariusz lekcji poświęcony racjonalnemu żywieniu i wartości energetycznej pokarmów.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. T.15. Scenariusz lekcji. Składniki mineralne jako składniki pokarmowe
Scenariusz lekcji poświęconej poznaniu podstawowych składników mineralnych i ich znaczeniu w żywieniu człowieka.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. T.15. Scenariusz lekcji. Przyrządy kontrolno-pomiarowe
Scenariusz lekcji poświęcony zasadom planowania i sporządzania potraw i napojów ze szczególnym uwzględnieniem przyrządów kontrolno-pomiarowych występujacych w gastronomii..
Technik żywienia i usług gastronomicznych. T.15. Scenariusz lekcji. Żywienie dietetyczne
Scenariusz lekci poświęcony żywieniu dietetycznemu, przestrzeganiu norm i zasadom sporządzania odpowiednich jadłospisów.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. T.15. Scenariusz lekcji. Znaczenie i podział składników pokarmowych
Scenariuisz lekcji poświęcony składnikom pokarmowym, ich podziałowi i roli w racjonalnym żywieniu
Technik żywienia i usług gastronomicznych. T.15. Scenariusz lekcji. Zasady tworzenia kart menu
Scenariusz poświęcony zasadom tworzenia kart menu.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. T.15. Scenariusz lekcji. Naczynia do podawania potraw i napojów
Scenariusz lekcji poswięcony doborowi odpowiedniego sprzętu do podawania potraw i napojów.
Murarz-tynkarz / Technik budownictwa. B.18. Scenariusz zajęć. Budowa i eksploatacja agregatu do tynków gipsowych
Technik żywienia i usług gastronomicznych. T.15. Scenariusz lekcji. Rodzaje i charakterystyka zastawy stołowej
Scenariusz lekcji poświęconych rodzajom i charakterystyce zastawy stołowej oraz zasadom estetyki w nakrywaniu stołów.