Celem lekcji jest zapoznanie uczniów z zasadami przygotowania towarów do sprzedaży i rodzajami przerobu handlowego
w zależności od formy sprzedaży i asortymentu.
Archives
Technik hotelarstwa. T.11. Scenariusz lekcji. Ustalanie zadań i zakresu obowiązków pracowników recepcji
Scenariusz zajęć poświęconych kształtowaniu zakresu obowiązków pracowników recepcji.
Technik handlowiec / Technik księgarstwa / Sprzedawca. A.18. Scenariusz lekcji. Sporządzanie faktury
Celem lekcji jest zapoznanie uczniów z zasadami sporządzania faktur, elementami faktur oraz kształtowanie umiejętności
samodzielnego ich wystawiania.
Technik handlowiec / Technik księgarstwa / Sprzedawca. A.18. Scenariusz lekcji. Inwentaryzacja – rozliczanie różnic inwentaryzacyjnych
Scenariusz lekcji poświęcony inwentaryzacji i rozliczaniu różnic inwentaryzacyjnych.
Technik handlowiec. Technik księgarstwa. Sprzedawca. A.18. Scenariusz lekcji. Sporządzanie oferty
Celem lekcji jest zapoznanie uczniów z rodzajami ofert dotyczących sprzedawanych towarów i sposobami ich prezentacji
w zależności od klienta, do którego jest skierowana oferta.
Technik hotelarstwa. T.11. Scenariusz lekcji. Pisanie potwierdzenia rezerwacji
Technik handlowiec / Technik księgarstwa / Sprzedawca. A.18. Scenariusz zajęć. Zabezpieczenia na polskich środkach płatniczych
Scenariusz zajęć i karta pracy poświęcone zabezpieczeniom na polskich środkach płatniczych.
Technik hotelarstwa. T.11. Scenariusz lekcji. Rozwiązywanie konfliktów
Technik handlowiec / Technik księgarstwa / Sprzedawca. A.18. Scenariusz lekcji. Zasady rozmieszczania i przechowywania towarów
Celem lekcji jest zapoznanie uczniów z zasadami rozmieszczania i przechowywania towarów na sali sprzedażowej w zależności od branży i formy sprzedaży oraz w magazynie zgodnie z właściwościami fizykochemicznymi produktów, zasadami ergonomii i marketingowymi.
Technik handlowiec / Technik księgarstwa / Sprzedawca. A.18. Scenariusz zajęć. Zgłoszenie reklamacyjne
Scenariusz zajęć i karta pracy poświęcone zgłoszeniu reklamacyjnemu.
Technik hotelarstwa. T.12. Scenariusz lekcji. Określanie systemu pracy służby pięter oraz sporządzanie dokumentacji kierownika służby pięter
Scenariusz zajęć poświęconych kształtowaniu umiejętności zarządzania pracownikami służby pięter.
Technik hotelarstwa. T.12. Scenariusz lekcji. Organizowanie opieki nad dziećmi – funkcjonowanie zespołów zabawowych dla dzieci i młodzieży w zakładzie hotelarskim
Zajęcia poswięcone kształtowaniu umiejętności organizowania opieki nad dziećmi w zakładzie hotelarskim.
Technik hotelarstwa. T.12. Scenariusz lekcji. Ocenianie jadłospisów
Technik hotelarstwa. T.12. Scenariusz lekcji. Organizowanie usług dla biznesu – planowanie szkoleń, konferencji, sympozjów, kongresów. Przygotowywanie zespołów wielofunkcyjnych
Technik hotelarstwa. T.12. Scenariusz lekcji. Procedury i instrukcje świadczenia usług dodatkowych
Scenariusz zajęć poświęconych nabywaniu umiejętności opracowywania procedur świadczenia usług dodatkowych obowiązujących w hotelu.
Technik hotelarstwa. T.12. Scenariusz lekcji. Omawianie stanowisk oraz zakresów obowiązków pracowników służby pięter w zakładzie hotelarskim
Scenariusz zajęć poświęconych kształtowaniu umiejętności określania zadań i zakresu obowiązków poszczególnych pracowników działu housekeepingu.
Technik hotelarstwa. T.12. Scenariusz lekcji. Sprzątanie jednostki mieszkalnej o statusie: po wyjeździe gościa (na czysto)
Technik hotelarstwa. T.12. Scenariusz lekcji. Świadczenie podstawowej usługi gastronomicznej – serwis śniadań
Technik hotelarstwa. T.12. Scenariusz lekcji. Planowanie usług odnowy biologicznej w zakładzie hotelarskim Wellness&Spa
Technik hotelarstwa. T.12. Scenariusz lekcji. Omawianie zasad współpracy zakładu hotelarskiego z biurami turystycznymi
Technik hotelarstwa. T.11. Scenariusz lekcji. Ustalanie zakresu zadań pracowników części handlowo-usługowej gastronomii hotelowej
Scenariusz lekcji poświęconej kształtowaniu umiejętności obsługi gości w gastronomii hotelowej zgodnie z zasadami savoir-vivre’u.
Technik hotelarstwa. T.11. Scenariusz lekcji. Rozróżnianie wyposażenia technicznego recepcji
Scenariusz zajeć poświęconych rozróżnianiu wyposażenia technicznego recepcji.
Technik hotelarstwa. T.12. Scenariusz lekcji. Klasyfikowanie sprzętu, środków i technik utrzymywania czystości w zakładzie hotelarskim
Scenariusz zajęć poświęconych kształtowaniu umiejętności rozpoznawania sprzętu, środków i technik utrzymania czystości.
Technik hotelarstwa. T.12. Scenariusz lekcji. Rozpoznawanie wyposażenia wykorzystywanego podczas obsługi gości w zakładach żywieniowych
Scenariusz lekcji poświęconej umiejętności rozpoznawania zastawy stołowej szklanej, porcelanowej i sztućców.
Scenariusze uroczystości szkolnych. Klasa 1
Scenariusze uroczystosci szkolnych. Materiały zawierają scenariusze: Pasowanie na ucznia, Wigilia klasowa, Dzień Babci i Dzień Dziadka, Kolorowa Wielkanoc, Spotkanie z okazji Dnia Matki, Piknik Rodzinny.
Technik usług turystycznych. T.13. Scenariusz lekcji. Obliczenie kosztu jednostkowego imprezy turystycznej
Scenariusz do obsługi turystycznej. Celem jest nauka obliczania kosztów jednostkowych.
Technik usług turystycznych. T.13. Scenariusz lekcji. Porównanie programów imprez turystycznych
Scenariusz do obsługi turystycznej. Celem jest nauka porównywania programów imprez turystycznych.
Technik usług turystycznych. T.13. Scenariusz lekcji. Organizacja konferencji w hotelu
Scenariusz lekcji poświecony organizacji konferencji w obiekcie hotelowym.
Technik obsługi turystycznej. T.13. Scenariusz lekcji. Opracowanie programu imprezy turystycznej
Scenariusz zajęc poswięcony opracowaniu programu imprezy turystycznej.
Technik usług turystycznych. T.13. Scenariusz lekcji. Rola pilota wycieczek podczas realizacji imprez turystycznych
Scenariusz lekcji do obsługi turystycznej. Celem jest nauka umiejętności pilota wycieczek.