Scenariusz obejmuje omówienie preparatów kosmetycznych dotyczących ciała i ich podział ze względu na działanie i zastosowanie.
Archives
Technik usług kosmetycznych. A.62. FRK.04. Scenariusz lekcji. Wykorzystanie chemii w kosmetyce pielegnacyjnej dłoni, stóp i ciała
Scenariusz obejmuje omówienie wykorzystanie chemii w kosmetyce pielęgnacyjnej dłoni, stóp i ciała.
Technik usług kosmetycznych. A.62. FRK.04. Scenariusz lekcji. Preparaty kosmetyczne do pielęgnacji biustu
Scenariusz zawiera omówienie preparatów kosmetycznych dotyczących pielęgnacji biustu.
Technik usług kosmetycznych. A.62. FRK.04. Scenariusz lekcji. Rozstępy – przyczyny występowania, diagnozowanie i zabiegi
Scenariusz obejmuje omówienie pojęcia rozstępów, przyczyn ich występowania i zabiego w gabinecie kosmetycznym.
Technik usług kosmetycznych. A.62. FRK.04. Scenariusz lekcji. Cellulit: przyczyny powstawania, fazy, metody diagnozowania i zabiegi
Scenariusz obejmuje omówienie pojęcia cellulitu, przyczyn jego powstawania, metody diagnozowania i proponowane zabiegi w gabinecie kosmetycznym.
Technik usług kosmetycznych. A.62. FRK.04. Scenariusz lekcji. Otyłość. Zabieg modelująco-wyszczuplający
Scenariusz obejmuje omówienie zagadnień związanych z otyłością i metodami walki z nią oraz charakterystykę wykonania zabiegu wyszczuplającego.
Technik usług kosmetycznych. A.62. FRK.04. Scenariusz lekcji. Metody depilacji
Scenariusz obejmuje omówienie metod depilacji, wraz z poradnictwem kosmetycznym.
Technik ekonomista. A.35. Scenariusz lekcji. Funkcje i rodzaje zapasów
Scenariusz obejmuje przedstawienie pojęcia zapasów, ich rodzajów, klasyfikacji i funkcji.
Technik ekonomista. A.35. Scenariusz lekcji. Formy współpracy i powiązań przedsiębiorstw
Scenariusz obejmuje omówienie różnorodnych form współpracy i powiązań przedsiębiorstw.
Technik ekonomista. A.35. Scenariusz lekcji. Metody planowania
Scenariusz obejmuje omówienie pojęcia i klasyfikacji metod planowania oraz charakterystykę poszczególnych metod.
Technik ekonomista. A.35. Scenariusz lekcji. Przetwarzanie danych
Scenariusz obejmuje omówienie zagadnienia przetwarzania danych prawa i obowiązki ADO – Administratora Danych Osobowych.
Technik ekonomista. A.35. Scenariusz lekcji. Produkt
Scenariusz zawiera omówienie zagadnienia produktu w ujęciu marketingowym.
Technik ekonomista. A.35. Scenariusz lekcji. Umowy cywilnoprawne
Scenariusz obejmuje przedstawienie różnych rodzajów umów cywilnoprawnych, ich klasyfikację i charakterystykę.
Technik ekonomista. A.35. Scenariusz lekcji. System wynagradzania (płac)
Scenariusz obejmuje omówienie różnych systemów wynagradzania i elementów wynagradzania.
Technik ekonomista. A.36. Scenariusz lekcji. Aktywa jednostek gospodarujących
Scenariusz zawiera omówienie pojęcia aktywów i ich klasyfikację.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Scenariusz lekcji. Ciasta bezowe i beziki
Scenariusz obejmuje omówienie rodzajów i etapów produkcji ciastek bezowych.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Scenariusz lekcji. Formy organizacyjno-prawne prowadzenia działalności gastronomicznej
Scenariusz obejmuje omówienie form organizacyjno-prawnych prowadzenia działalności gospodarczej.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Scenariusz lekcji. Klasyfikacja środków żywności
Scenariusz obejmuje omówienie zasad klasyfikacji produktów i rodzajów klasyfikacji żywności.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Scenariusz lekcji. Klasyfikacja i zasady sporządzania zup
Scenariusz obejmuje omówienie klasyfikacji i zasad sporządzania, dekorowania i podawania zup.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Scenariusz lekcji. Właściwości spulchniające jaj – omlet
Scenariusz obejmuje zapoznanie uczniów z możliwością wykorzystania właściwości spulchniających jaj w produkcji potraw na przykładzie omletu.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Scenariusz lekcji. Sporządzanie przetworów z ciasta pierogowego
Scenariusz obejmuje omówienie sporządzania przetworów z ciasta pierogowego.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Scenariusz lekcji. Zasady funkcjonowania gospodarki rynkowej w gastronomii
Scenariusz obejmuje omówienie zasad funkcjowania gospodarki rynkowej w gastronomii.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Scenariusz lekcji. Zagrożenia zdrowotne w miejscu pracy
Scenariusz obejmuje omówienie rodzajów zagrożeń zdrowotnych w miejscu pracy oraz czynników szkodliwych i uciążliwych dla człowieka i ich wpływ na stan zdrowia.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Scenariusz lekcji. Zmiany zachodzące w produktach spożywczych podczas ich przechowywania
Scenariusz obejmuje omówienie zmian zachodzących w produktach spożywczych poczas ich przechowywania.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Scenariusz lekcji. Zasady organizacji stanowiska pracy kucharza
Scenariusz obejmuje omówienie zasad organizacji stanowiska pracy kucharza.
Technik usług kosmetycznych. A.61. FRK.04. Scenariusz lekcji. Powierzchowne i głębokie złuszczanie naskórka
Scenariusz obejmuje omóweinie tematyki powierzchownego i głębokiego złuszczania naskórka twarzy.
Technik usług kosmetycznych. A.61. FRK.04. Scenariusz lekcji. Maski kosmetyczne
Scenariusz obejmuje omówienie tematu masek kosmetycznych, ich podział ze względu na działanie i zastosowanie.
Technik usług kosmetycznych. A.61. FRK.04. Scenariusz lekcji. Korekta łuku brwiowego oraz ciemnienie brwi rzęs wraz z regulacją
Scenariusz obejmuje omówienie korekty łuku brwiowego oraz ciemnienia brwi rzęs wraz z regulacją.
Technik usług kosmetycznych. A.61. FRK.04. Scenariusz lekcji. Aromaterapia i zabiegi aromaterapeutyczne w gabinecie kosmetycznym
Scenariusz obejmuje omówienie temtu aromaterapii i zabiegów aromaterapeutycznych w odniesieniu do twarzy.
Technik usług kosmetycznych. A.61. FRK.04. Scenariusz lekcji. Bhp w gabinecie kosmetycznym
Scenariusz obejmuje omówienie tematu bezpieczeństwa i higieny pracy w gabinecie kosmetycznym.