• Pomoc i wsparcie
  • Sklep
  • Blog
  • Kontakt
eduranga.pl
  • Biblioteka
    • Klub Nauczyciela
    • E-booki
    • E-zeszyty ćwiczeń
    • Pakiety lekcyjne
    • Multibooki
    • Multimedia
    • Projekty specjalne
  • Narzędzia
    • Generatory sprawdzianów
    • Karty pracy
    • Dyplomy
    • Diagnozy
  • E-booki
  • Premium
    • E-zadania egzaminacyjne
    • Zdasz.to
  • Moje kursy
  • Zaloguj się Dołącz do nas
Zaloguj się Dołącz do nas
  • Wychowanie
    przedszkolne
    • Trzylatki
    • Czterolatki
    • Pięciolatki
    • Sześciolatki
  • Szkoła podstawowa
    klasy 1-3
    • Szkoła na TAK
    • Szkolni Przyjaciele
    • Nowi Tropiciele
    • Kalejdoskop ucznia
  • Szkoła podstawowa
    klasy 4-8
    • Język polski
    • Matematyka
    • Historia
    • Wiedza o społeczeństwie
    • Przyroda
    • Biologia
    • Chemia
    • Fizyka
    • Geografia
    • Informatyka
    • Muzyka
    • Plastyka
    • Technika
    • Edukacja dla bezpieczeństwa
    • Język niemiecki
    • Język rosyjski
  • Szkoły
    ponadpodstawowe
    • Język polski
    • Historia
    • Historia i teraźniejszość
    • Fizyka
    • Chemia
    • Biznes i zarządzanie
    • Język niemiecki
    • Język rosyjski
    • Informatyka
    • Edukacja dla bezpieczeństwa
  • Języki
    obce
    • Szkoła podstawowa
      • Język niemiecki
      • Język rosyjski
    • Szkoły ponadpodstawowe
      • Język niemiecki
      • Język rosyjski
    • Kształcenie zawodowe
      • Język angielski zawodowy
      • Język niemiecki zawodowy
  • Kształcenie
    zawodowe
    • Branża budowlana
    • Branża ekonomiczna
    • Branża elektroenergetyczna
    • Branża elektroniczno-mechatroniczna
    • Branża fryzjersko-kosmetyczna
    • Branża gastronomiczna
    • Branża informatyczna
    • Branża medyczno–społeczna
    • Branża motoryzacyjna i mechaniczna
    • Branża spedycyjno-logistyczna
    • Branża rolnicza
    • Branża turystyczno-hotelarska
    • Wszystkie zawody

Archives

Technik hotelarstwa. T.11. Scenariusz lekcji. Stosowanie procedury check-in w stosunku do gościa indywidualnego

Leave a comment

Technik hotelarstwa. T.11. Scenariusz lekcji. Stosowanie procedury check-in w stosunku do gościa specjalnego (VIP). Meldowanie gościa VIP

Scenariusz zajęć poświęconych kształtowaniu umiejętności przyjęcia gościa specjalnego w zakładzie hotelarskim.

Leave a comment

Technik handlowiec / Technik księgarstwa / Sprzedawca. A.18. Scenariusz lekcji. Odbiór ilościowy i jakościowy – sporządzanie protokołu różnic w dostawie

Celem lekcji jest zapoznanie uczniów z zasadami i etapami odbioru jakościowego i ilościowego, a także ukształtowanie
umiejętności sporządzania protokołu niezgodności w dostawie.

Leave a comment

Technik handlowiec / Technik księgarstwa / Sprzedawca. A.18. Scenariusz zajęć. Dostosowanie sposobu obsługi do typu klienta

Celem lekcji jest zapoznanie uczniów z klasyfikacją klientów według typów psychologicznych i ich charakterystyką, a także
kształtowanie umiejętności doboru odpowiedniego sposobu postępowania sprzedawcy podczas obsługi różnych klientów.

Leave a comment

Technik handlowiec / Technik księgarstwa / Sprzedawca. A.18. Scenariusz zajęć. Oznaczenia na produktach kosmetycznych i chemicznych

Celem lekcji jest zwrócenie uwagi uczniów na to, jak ważne są informacje umieszczane na opakowaniach towarów na przykładzie towarów kosmetycznych i chemicznych, zapoznanie uczniów z zasadami czytania tych informacji, a także zastosowanie tej wiedzy w praktyce podczas manipulowania towarem oraz podczas rozmowy sprzedażowej.

Leave a comment

Technik hotelarstwa. T.11. Scenariusz lekcji. Obsługiwanie kasy fiskalnej – wystawianie paragonów

Scenariusz zajęć poświęconych nabywaniu umiejętności obsługi kasy fiskalnej z uwzględnieniem wystawiania paragonów.

Leave a comment

Technik handlowiec / Technik księgarstwa / Sprzedawca. A.18. Scenariusz lekcji. Prowadzenie rozmowy sprzedażowej

Celem lekcji jest zapoznanie uczniów z etapami rozmowy sprzedażowej oraz kształtowanie umiejętności jej przeprowadzania
z różnymi typami psychologicznymi klientów

Leave a comment

Technik hotelarstwa. T.11. Scenariusz lekcji. Stosowanie komputerowych programów do rezerwacji miejsc noclegowych

Leave a comment

Technik hotelarstwa. T.11. Scenariusz lekcji. Organizowanie pracy przechowalni bagażu gości

Leave a comment

Technik handlowiec / Technik księgarstwa / Sprzedawca. A.18. Scenariusz lekcji. Przygotowanie towarów do sprzedaży

Celem lekcji jest zapoznanie uczniów z zasadami przygotowania towarów do sprzedaży i rodzajami przerobu handlowego
w zależności od formy sprzedaży i asortymentu.

Leave a comment

Technik hotelarstwa. T.11. Scenariusz lekcji. Ustalanie zadań i zakresu obowiązków pracowników recepcji

Scenariusz zajęć poświęconych kształtowaniu zakresu obowiązków pracowników recepcji.

Leave a comment

Technik handlowiec / Technik księgarstwa / Sprzedawca. A.18. Scenariusz lekcji. Sporządzanie faktury

Celem lekcji jest zapoznanie uczniów z zasadami sporządzania faktur, elementami faktur oraz kształtowanie umiejętności
samodzielnego ich wystawiania.

Leave a comment

Technik handlowiec / Technik księgarstwa / Sprzedawca. A.18. Scenariusz lekcji. Inwentaryzacja – rozliczanie różnic inwentaryzacyjnych

Scenariusz lekcji poświęcony inwentaryzacji i rozliczaniu różnic inwentaryzacyjnych.

Leave a comment

Technik handlowiec. Technik księgarstwa. Sprzedawca. A.18. Scenariusz lekcji. Sporządzanie oferty

Celem lekcji jest zapoznanie uczniów z rodzajami ofert dotyczących sprzedawanych towarów i sposobami ich prezentacji
w zależności od klienta, do którego jest skierowana oferta.

Leave a comment

Technik hotelarstwa. T.11. Scenariusz lekcji. Pisanie potwierdzenia rezerwacji

Leave a comment

Technik handlowiec / Technik księgarstwa / Sprzedawca. A.18. Scenariusz zajęć. Zabezpieczenia na polskich środkach płatniczych

Scenariusz zajęć i karta pracy poświęcone zabezpieczeniom na polskich środkach płatniczych.

Leave a comment

Technik hotelarstwa. T.11. Scenariusz lekcji. Rozwiązywanie konfliktów

Leave a comment

Technik handlowiec / Technik księgarstwa / Sprzedawca. A.18. Scenariusz zajęć. Zgłoszenie reklamacyjne

Scenariusz zajęć i karta pracy poświęcone zgłoszeniu reklamacyjnemu.

Leave a comment

Technik handlowiec / Technik księgarstwa / Sprzedawca. A.18. Scenariusz lekcji. Zasady rozmieszczania i przechowywania towarów

Celem lekcji jest zapoznanie uczniów z zasadami rozmieszczania i przechowywania towarów na sali sprzedażowej w zależności od branży i formy sprzedaży oraz w magazynie zgodnie z właściwościami fizykochemicznymi produktów, zasadami ergonomii i marketingowymi.

Leave a comment

Technik hotelarstwa. T.12. Scenariusz lekcji. Określanie systemu pracy służby pięter oraz sporządzanie dokumentacji kierownika służby pięter

Scenariusz zajęć poświęconych kształtowaniu umiejętności zarządzania pracownikami służby pięter.

Leave a comment

Technik hotelarstwa. T.12. Scenariusz lekcji. Organizowanie opieki nad dziećmi – funkcjonowanie zespołów zabawowych dla dzieci i młodzieży w zakładzie hotelarskim

Zajęcia poswięcone kształtowaniu umiejętności organizowania opieki nad dziećmi w zakładzie hotelarskim.

Leave a comment

Technik hotelarstwa. T.12. Scenariusz lekcji. Ocenianie jadłospisów

Leave a comment

Technik hotelarstwa. T.12. Scenariusz lekcji. Organizowanie usług dla biznesu – planowanie szkoleń, konferencji, sympozjów, kongresów. Przygotowywanie zespołów wielofunkcyjnych

Leave a comment

Technik hotelarstwa. T.12. Scenariusz lekcji. Procedury i instrukcje świadczenia usług dodatkowych

Scenariusz zajęć poświęconych nabywaniu umiejętności opracowywania procedur świadczenia usług dodatkowych obowiązujących w hotelu.

Leave a comment

Technik hotelarstwa. T.12. Scenariusz lekcji. Omawianie stanowisk oraz zakresów obowiązków pracowników służby pięter w zakładzie hotelarskim

Scenariusz zajęć poświęconych kształtowaniu umiejętności określania zadań i zakresu obowiązków poszczególnych pracowników działu housekeepingu.

Leave a comment

Technik hotelarstwa. T.12. Scenariusz lekcji. Sprzątanie jednostki mieszkalnej o statusie: po wyjeździe gościa (na czysto)

Leave a comment

Technik hotelarstwa. T.12. Scenariusz lekcji. Świadczenie podstawowej usługi gastronomicznej – serwis śniadań

Leave a comment

Technik hotelarstwa. T.12. Scenariusz lekcji. Planowanie usług odnowy biologicznej w zakładzie hotelarskim Wellness&Spa

Leave a comment

Technik hotelarstwa. T.12. Scenariusz lekcji. Omawianie zasad współpracy zakładu hotelarskiego z biurami turystycznymi

Leave a comment

Technik hotelarstwa. T.11. Scenariusz lekcji. Ustalanie zakresu zadań pracowników części handlowo-usługowej gastronomii hotelowej

Scenariusz lekcji poświęconej kształtowaniu umiejętności obsługi gości w gastronomii hotelowej zgodnie z zasadami savoir-vivre’u.

Leave a comment

Posts navigation

← Older posts
Newer posts →

Archives

Meta

  • Zaloguj się
×

Wejdź do świata EDURANGI

Platforma edukacyjna ułatwiająca codzienną naukę oraz kontakt nauczyciela z uczniami.
60 000 materiałów edukacyjnych, generator sprawdzianów, prace domowe.

Załóż darmowe konto
Logo wsip

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne

Infolinia: 801 220 555, e-mail: wsip@wsip.com.pl

  • Numery dopuszczenia
  • Polityka cookies
  • Dane osobowe
  • Regulamin

Copyright © Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne Spółka Akcyjna

×
Logowanie
Przypomnij hasło

lub
× Podaj swój e-mail, aby przypomnieć hasło

Rejestracja dla Dyrektora

Jeśli chcesz się zarejestrować w serwisie wsipnet.pl - skontaktuj się z nami.

Infolinia: 801 220 555