Scenariusz obejmuje omówienie preparatów kosmetycznych do demakijażu, z uwzględnieniem wieku i cery klienta.
Archives
Technik usług kosmetycznych. A.61. FRK.04. Scenariusz lekcji. Rodzaje cery i jej diagnostyka
Scenariusz obejmuje omówienie różnych rodzajów ceryi jej diagnostyka za pomocą odpowiedniej aparatury.
Technik usług kosmetycznych. A.61. FRK.04. Scenariusz lekcji. Ziołolecznictwo
Scenariusz obejmuje omówienie tematyki ziołolecznictwa oraz sposobów iform przygotowania ziół.
Technik usług kosmetycznych. A.61. FRK.04. Scenariusz lekcji. Wizaż w kosmetyce. Akcesoria kosmetyczne do wykonania zabiegów upiększających
Scenariusz obejmuje omówienie tematyki wizażu i akcesoriów kosmetycznych niezbędnych do wykonania zabiegów upiększających twarzy.
Technik usług kosmetycznych. A.61. FRK.04. Scenariusz lekcji. Analiza kolorystyczna, makijaż i korekta oczu
Scenariusz obejmuje omówienie analizy kolorystycznej, makijażu i korekty oczu.
Technik usług kosmetycznych. A.61. FRK.04. Scenariusz lekcji. Bhp w gabinecie kosmetycznym – proces sterylizacji
Scenariusz obejmuje omówienie zasad bhp w gabinecie kosmetycznym, a w szczególności – procesu sterylizacji.
Technik usług kosmetycznych. A.61. FRK.04. Scenariusz lekcji. Zabiegi pielęgnacyjne z zastosowaniem prądu stałego
Scenariusz zawiera omówienie zabiegów pielęgnacyjnych twarzy i szyi z zastosowaniem prądu stałego.
Technik usług kosmetycznych. A.62. FRK.04. Scenariusz lekcji. Rodzaje skóry na kończynach górnych i dolnych, ciele i jej diagnostyka
Scenariusz obejmuje omówienie rodzajów skóry na kończynach i ciele oraz jej diagnostykę za pomocą aparatury.
Technik usług kosmetycznych. A.61. FRK.04. Scenariusz lekcji. Zabiegi z użyciem prądów d’Arsonvala
Scenariusz obejmuje omówienie zabiegów pielęgnacyjnych z zastosowaniem prądu wielkiej częstotliwości – d’Arsonvala.
Technik usług kosmetycznych. A.62. FRK.04. Scenariusz lekcji. Prepraraty kosmetyczne do ciała
Scenariusz obejmuje omówienie preparatów kosmetycznych dotyczących ciała i ich podział ze względu na działanie i zastosowanie.
Technik usług kosmetycznych. A.62. FRK.04. Scenariusz lekcji. Wykorzystanie chemii w kosmetyce pielegnacyjnej dłoni, stóp i ciała
Scenariusz obejmuje omówienie wykorzystanie chemii w kosmetyce pielęgnacyjnej dłoni, stóp i ciała.
Technik usług kosmetycznych. A.62. FRK.04. Scenariusz lekcji. Preparaty kosmetyczne do pielęgnacji biustu
Scenariusz zawiera omówienie preparatów kosmetycznych dotyczących pielęgnacji biustu.
Technik usług kosmetycznych. A.62. FRK.04. Scenariusz lekcji. Rozstępy – przyczyny występowania, diagnozowanie i zabiegi
Scenariusz obejmuje omówienie pojęcia rozstępów, przyczyn ich występowania i zabiego w gabinecie kosmetycznym.
Technik usług kosmetycznych. A.62. FRK.04. Scenariusz lekcji. Cellulit: przyczyny powstawania, fazy, metody diagnozowania i zabiegi
Scenariusz obejmuje omówienie pojęcia cellulitu, przyczyn jego powstawania, metody diagnozowania i proponowane zabiegi w gabinecie kosmetycznym.
Technik usług kosmetycznych. A.62. FRK.04. Scenariusz lekcji. Otyłość. Zabieg modelująco-wyszczuplający
Scenariusz obejmuje omówienie zagadnień związanych z otyłością i metodami walki z nią oraz charakterystykę wykonania zabiegu wyszczuplającego.
Technik usług kosmetycznych. A.62. FRK.04. Scenariusz lekcji. Metody depilacji
Scenariusz obejmuje omówienie metod depilacji, wraz z poradnictwem kosmetycznym.
Technik ekonomista. A.35. Scenariusz lekcji. Funkcje i rodzaje zapasów
Scenariusz obejmuje przedstawienie pojęcia zapasów, ich rodzajów, klasyfikacji i funkcji.
Technik ekonomista. A.35. Scenariusz lekcji. Formy współpracy i powiązań przedsiębiorstw
Scenariusz obejmuje omówienie różnorodnych form współpracy i powiązań przedsiębiorstw.
Technik ekonomista. A.35. Scenariusz lekcji. Metody planowania
Scenariusz obejmuje omówienie pojęcia i klasyfikacji metod planowania oraz charakterystykę poszczególnych metod.
Technik ekonomista. A.35. Scenariusz lekcji. Przetwarzanie danych
Scenariusz obejmuje omówienie zagadnienia przetwarzania danych prawa i obowiązki ADO – Administratora Danych Osobowych.
Technik ekonomista. A.35. Scenariusz lekcji. Produkt
Scenariusz zawiera omówienie zagadnienia produktu w ujęciu marketingowym.
Technik ekonomista. A.35. Scenariusz lekcji. Umowy cywilnoprawne
Scenariusz obejmuje przedstawienie różnych rodzajów umów cywilnoprawnych, ich klasyfikację i charakterystykę.
Technik ekonomista. A.35. Scenariusz lekcji. System wynagradzania (płac)
Scenariusz obejmuje omówienie różnych systemów wynagradzania i elementów wynagradzania.
Technik ekonomista. A.36. Scenariusz lekcji. Aktywa jednostek gospodarujących
Scenariusz zawiera omówienie pojęcia aktywów i ich klasyfikację.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Scenariusz lekcji. Ciasta bezowe i beziki
Scenariusz obejmuje omówienie rodzajów i etapów produkcji ciastek bezowych.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Scenariusz lekcji. Formy organizacyjno-prawne prowadzenia działalności gastronomicznej
Scenariusz obejmuje omówienie form organizacyjno-prawnych prowadzenia działalności gospodarczej.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Scenariusz lekcji. Klasyfikacja środków żywności
Scenariusz obejmuje omówienie zasad klasyfikacji produktów i rodzajów klasyfikacji żywności.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Scenariusz lekcji. Klasyfikacja i zasady sporządzania zup
Scenariusz obejmuje omówienie klasyfikacji i zasad sporządzania, dekorowania i podawania zup.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Scenariusz lekcji. Właściwości spulchniające jaj – omlet
Scenariusz obejmuje zapoznanie uczniów z możliwością wykorzystania właściwości spulchniających jaj w produkcji potraw na przykładzie omletu.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Scenariusz lekcji. Sporządzanie przetworów z ciasta pierogowego
Scenariusz obejmuje omówienie sporządzania przetworów z ciasta pierogowego.