Archives
Scenariusz lekcji 11. Aleksander Wielki. Podboje i ślady w kulturze. Nowa edycja
Scenariusz lekcji 10. Wojny w świecie greckim Nowa edycja
Scenariusz lekcji 5. Dzieje i religia starożytnego Izraela Nowa edycja
Scenariusz lekcji 20. Świat islamu Nowa edycja
Scenariusz lekcji 19. Bizancjum Nowa edycja
Scenariusz lekcji 17. Chrześcijaństwo w świecie rzymskim Nowa edycja
Scenariusz lekcji 30. Państwo Mieszka I i Bolesława Chrobrego Nowa edycja
Scenariusz lekcji 28. Przemiany polityczne późnego średniowiecza Nowa edycja
Scenariusz lekcji 27. Miasta w średniowieczu Nowa edycja
Scenariusz lekcji 25. Wyprawy krzyżowe Nowa edycja
Scenariusz lekcji 38. Kultura umysłowa wieków średnich Nowa edycja
Scenariusz lekcji 35. Polska pod rządami Kazimierza Wielkiego i Andegawenów Nowa edycja
Scenariusz lekcji 34. Zjednoczenie Polski Nowa edycja
Scenariusz lekcji 32. Państwo polskie w dobie rozbicia dzielnicowego Nowa edycja
Scenariusz lekcji 38. Sztuka i architektura średniowiecza Nowa edycja
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kucharz. Kwalifikacja HGT.02. Scenariusz lekcji. Ciasta wyrabiane na stolnicy – ciasto ziemniaczane
Scenariusz lekcji omawiający wyrabianie ciasta ziemniaczanego. Lekcja do przeprowadzenia na podstawie Procesów technologicznych w gastronomii. Część 1.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kucharz. Kwalifikacja HGT.02. Scenariusz lekcji. Sporządzanie potraw z jaj gotowanych
Scenariusz lekcji omawiający sporządzanie potraw z jaj gotowanych. Lekcja do przeprowadzenia na podstawie Procesów technologicznych w gastronomii. Część 2.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kucharz. Kwalifikacja HGT.02. Scenariusz lekcji. Potrawy z drobiu gotowanego
Scenariusz lekcji omawiający sporządzanie potraw z drobiu gotowanego. Lekcja do przeprowadzenia na podstawie Procesów technologicznych w gastronomii. Część 2.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kucharz. Kwalifikacja HGT.02. Scenariusz lekcji. Obróbka cieplna
Scenariusz lekcji omawiający techniki obróbki cieplnej. Lekcja do przeprowadzenia na podstawie Procesów technologicznych w gastronomii. Część 1.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kucharz. Kwalifikacja HGT.02. Scenariusz lekcji. Ćwiczenia sprawdzające z działu zupy
Scenariusz lekcji prezentujący ćwiczenia praktyczne sprawdzające z przyrządzania zup. Lekcja do przeprowadzenia na podstawie Procesów technologicznych w gastronomii. Część 1.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kucharz. Kwalifikacja HGT.02. Scenariusz lekcji. Przyprawy i zioła przyprawowe
Scenariusz lekcji omawiający przyprawy i zioła przyprawowe. Lekcja do przeprowadzenia na podstawie Procesów technologicznych w gastronomii. Część 1.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kucharz. Kwalifikacja HGT.02. Scenariusz lekcji. Potrawy z mięs smażonych saute (naturalnych). Potrawy z mięs po angielsku
Scenariusz lekcji omawiający sporządzanie potraw z mięs po angielsku. Lekcja do przeprowadzenia na podstawie Procesów technologicznych w gastronomii. Część 2.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kucharz. Kwalifikacja HGT.02. Scenariusz lekcji. Sporządzanie poraw z kasz
Scenariusz lekcji omawiający sporządzanie potraw z kasz. Lekcja do przeprowadzenia na podstawie Procesów technologicznych w gastronomii. Część 1.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kucharz. Kwalifikacja HGT.02. Scenariusz lekcji. Sosy gorące
Scenariusz lekcji omawiający sporządzanie sosów gorących. Lekcja do przeprowadzenia na podstawie Procesów technologicznych w gastronomii. Część 2.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kucharz. Kwalifikacja HGT.02. Scenariusz lekcji. Zastosowanie dziczyzny w produkcji potraw
Scenariusz lekcji omawiający sporządzanie potraw z dziczycny. Lekcja do przeprowadzenia na podstawie Procesów technologicznych w gastronomii. Część 2.
Scenariusz lekcji 1. Organizacja pierwszej pomocy
Scenariusz z kartą pracy przedstawia osiągnięcia uczniów, cele lekcji, metody i techniki pracy oraz zestaw środków dydaktycznych. Obejmuje omówienie organizacji pierwszej pomocy, pojęcie stanu zagrożenia życia, telefony alarmowe i wzywanie pomocy.
Scenariusz lekcji 3. Utrata przytomności
Scenariusz z kartami pracy przedstawia osiągnięcia uczniów, cele lekcji, metody i techniki pracy oraz zestaw środków dydaktycznych. Obejmuje omówienie zagrożeń wynikających z utraty przytomności i schematu postępowania z osobą nieprzytomną.
Scenariusz lekcji 2. Kontrola funkcji życiowych
Scenariusz z kartą pracy przedstawia osiągnięcia uczniów, cele lekcji, metody i techniki pracy oraz zestaw środków dydaktycznych. Obejmuje omówienie triady przeżycia i schemat sprawdzania czynności życiowych poszkodowanego.
Scenariusz lekcji 5. Resuscytacja krążeniowo-oddechowa dzieci
Scenariusz z kartami pracy przedstawia osiągnięcia uczniów, cele lekcji, metody i techniki pracy oraz zestaw środków dydaktycznych. Obejmuje omówienie i ćwiczenie resuscytacji krążeniowo-oddechowej dziecka i niemowlęcia.