Zadania dodatkowe do zeszytu ćwiczeń Język angielski zawodowy dla technika żywienia i usług gastronomicznych oraz technika usług kelnerskich. Zadania przyporządkowane do poszczególnych rozdziałów. Dostępne odpowiedzi.
Archives
Wybieraj pomoce dydaktyczne, dzięki którym poprowadzisz jeszcze ciekawsze zajęcia. Wśród materiałów znajdziesz m.in. scenariusze lekcji i karty pracy.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Karta pracy. Bezpieczeństwo zdrowotne żywności
Karta pracy z Zasad żywienia. Bezpieczeństwo zdrowotne żywności. Do pracy z podręcznikiem Zasady żywienia. Część 2.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Karta pracy. Przemiany składników odżywczych w organizmie człowieka
Karta pracy z Zasad żywienia. Przemiany składników odżywczych w organizmie człowieka. Do pracy z podręcznikiem Zasady żywienia. Część 1.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Karta pracy. Gospodarka energetyczna organizmu
Karta pracy z Zasad żywienia. Gospodarka energetyczna organizmu. Do pracy z podręcznikiem Zasady żywienia. Część 1.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Karta pracy. Diety alterantywne i ich wpływ na zdrowie. Wegetarianizm
Karta pracy z Zasad żywienia. Diety alterantywne i ich wpływ na zdrowie. Wegetarianizm. Do pracy z podręcznikiem Zasady żywienia. Część 2.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Karta pracy. Składniki pokarmowe i ich rola w żywieniu. Charakterystyka i właściwości białek
Karta pracy z Zasad żywienia. Składniki pokarmowe i ich rola w żywieniu. Charakterystyka i właściwości białek. Do pracy z podręcznikiem Zasady żywienia. Część 1.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Karta pracy. Podstawy dietetyki
Karta pracy z Zasad żywienia. Podstawy dietetyki. Do pracy z podręcznikiem Zasady żywienia. Część 2.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Karta pracy. Normy żywienia i wyżywienia oraz ich zastosowanie
Karta pracy z Zasad żywienia. Normy żywienia i wyżywienia oraz ich zastosowanie. Do pracy z podręcznikiem Zasady żywienia. Część 1.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Karta pracy. Składniki pokarmowe i ich rola w żywieniu. Charakterystyka i właściwości składników mineralnych
Karta pracy z Zasad żywienia. Składniki pokarmowe i ich rola w żywieniu. Charakterystyka i właściwości składników mineralnych. Do pracy z podręcznikiem Zasady żywienia. Część 1.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Karta pracy. Składniki pokarmowe i ich rola w żywieniu. Składniki nieodżywcze
Karta pracy z Zasad żywienia. Składniki pokarmowe i ich rola w żywieniu. Składniki nieodżywcze. Do pracy z podręcznikiem Zasady żywienia. Część 1.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Karta pracy. Przechowywanie żywności i jego wpływ na wartość odżywczą
Karta pracy z Zasad żywienia. Przechowywanie żywności i jego wpływ na wartość odżywczą. Do pracy z podręcznikiem Zasady żywienia. Część 2.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Karta pracy. Zasady układania jadłospisów
Karta pracy z Zasad żywienia. Zasady układania jadłospisów. Do pracy z podręcznikiem Zasady żywienia. Część 2.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Karta pracy. Składniki pokarmowe i ich rola w żywieniu. Charakterystyka i właściwości tłuszczów
Karta pracy z Zasad żywienia. Składniki pokarmowe i ich rola w żywieniu. Charakterystyka i właściwości tłuszczów. Do pracy z podręcznikiem Zasady żywienia. Część 1.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Karta pracy. Wartość odżywcza i kaloryczność pożywienia. Wartość energetyczna pożywienia
Karta pracy z Zasad żywienia. Wartość odżywcza i kaloryczność pożywienia. Wartość energetyczna pożywienia. Do pracy z podręcznikiem Zasady żywienia. Część 2.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Karta pracy. Utrwalanie żywności
Karta pracy z Zasad żywienia. Utrwalanie żywności. Do pracy z podręcznikiem Zasady żywienia. Część 2.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Karta pracy. Składniki pokarmowe i ich rola w żywieniu. Charakterystyka i właściwości witamin
Karta pracy z Zasad żywienia. Składniki pokarmowe i ich rola w żywieniu. Charakterystyka i właściwości witamin. Do pracy z podręcznikiem Zasady żywienia. Część 1.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Karta pracy. Składniki pokarmowe i ich rola w żywieniu. Charakterystyka i właściwości węglowodanów
Karta pracy z Zasad żywienia. Składniki pokarmowe i ich rola w żywieniu. Charakterystyka i właściwości węglowodanów. Do pracy z podręcznikiem Zasady żywienia. Część 1.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Karta pracy. Zwyczaje i nawyki żywieniowe w Polsce i na świecie
Karta pracy z Zasad żywienia. Zwyczaje i nawyki żywieniowe w Polsce i na świecie. Do pracy z podręcznikiem Zasady żywienia. Część 2.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Karta pracy. Zasady znakowania żywności
Karta pracy z Zasad żywienia. Zasady znakowania żywności. Do pracy z podręcznikiem Zasady żywienia. Część 2.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Karta pracy. Woda i jej znaczenie w żywieniu człowieka
Karta pracy z Zasad żywienia. Woda i jej znaczenie w żywieniu człowieka. Do pracy z podręcznikiem Zasady żywienia. Część 1.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Technik usług kelnerskich. JOZ. Zadania dodatkowe
Zadania dodatkowe do zeszytu ćwiczeń Język angielski zawodowy dla technika żywienia i usług gastronomicznych oraz technika usług kelnerskich. Zadania przyporządkowane do poszczególnych rozdziałów. Dostępne odpowiedzi.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Karta pracy
Karta pracy z Zasad żywienia. Żywność wzbogacana, funkcjonalna, wygodn, suplementy diety oraz środki specjalnego przeznaczenia. Do pracy z podręcznikiem Zasady żywienia. Część 2.
Drużyna marzeń. Czterolatek. Listy do rodziców
Podsumowanie wiedzy i umiejętności zdobytych przez dzieci w kolejnych tygodniach pracy z cyklem Drużyna marzeń. Czterolatek przedstawione w formie edytowalnych listów do rodziców.
1. Zapisz plik .zip na komputerze.
2. Otwórz folder, w którym plik został zapisany.
3. Kliknij zapisany plik .zip prawym klawiszem myszy i z menu kontekstowego wybierz „Wypakuj”.
4. Wskaż miejsce, w którym chcesz zapisać pliki z archiwum.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kucharz. Kwalifikacja HGT.02. Scenariusz lekcji. Ciasta wyrabiane na stolnicy – ciasto ziemniaczane
Scenariusz lekcji omawiający wyrabianie ciasta ziemniaczanego. Lekcja do przeprowadzenia na podstawie Procesów technologicznych w gastronomii. Część 1.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kucharz. Kwalifikacja HGT.02. Scenariusz lekcji. Sporządzanie potraw z jaj gotowanych
Scenariusz lekcji omawiający sporządzanie potraw z jaj gotowanych. Lekcja do przeprowadzenia na podstawie Procesów technologicznych w gastronomii. Część 2.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kucharz. Kwalifikacja HGT.02. Scenariusz lekcji. Potrawy z drobiu gotowanego
Scenariusz lekcji omawiający sporządzanie potraw z drobiu gotowanego. Lekcja do przeprowadzenia na podstawie Procesów technologicznych w gastronomii. Część 2.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kucharz. Kwalifikacja HGT.02. Scenariusz lekcji. Obróbka cieplna
Scenariusz lekcji omawiający techniki obróbki cieplnej. Lekcja do przeprowadzenia na podstawie Procesów technologicznych w gastronomii. Część 1.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kucharz. Kwalifikacja HGT.02. Scenariusz lekcji. Ćwiczenia sprawdzające z działu zupy
Scenariusz lekcji prezentujący ćwiczenia praktyczne sprawdzające z przyrządzania zup. Lekcja do przeprowadzenia na podstawie Procesów technologicznych w gastronomii. Część 1.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kucharz. Kwalifikacja HGT.02. Scenariusz lekcji. Potrawy z mięs smażonych saute (naturalnych). Potrawy z mięs po angielsku
Scenariusz lekcji omawiający sporządzanie potraw z mięs po angielsku. Lekcja do przeprowadzenia na podstawie Procesów technologicznych w gastronomii. Część 2.
Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kucharz. Kwalifikacja HGT.02. Scenariusz lekcji. Sporządzanie poraw z kasz
Scenariusz lekcji omawiający sporządzanie potraw z kasz. Lekcja do przeprowadzenia na podstawie Procesów technologicznych w gastronomii. Część 1.