Karta pracy poświęcona nowoczesnemu portretowi kobiety w „Pani Bovary” Gustave’a Flauberta.
Archives
Wybieraj pomoce dydaktyczne, dzięki którym poprowadzisz jeszcze ciekawsze zajęcia. Wśród materiałów znajdziesz m.in. scenariusze lekcji i karty pracy.
Karta pracy do scenariusza lekcji 58. „Zlegend dawnego Egiptu” jako przykład uniwersalizmu noweli Prusa
Karta pracy poświęcona noweli Bolesława Prusa „Z legend dawnego Egiptu” (utwór jako przykład uniwersalizmu)
Informatyka. Klasa 2. Rozwiązania do rozdziału „Algorytmika i programowanie w Pythonie”
Plik zawiera rozwiązania ćwiczeń i zadań z podręcznika oraz ćwiczeń dodatkowych zamieszczonych w serwisie informatyka.wsip.pl.
Informatyka. Klasa 2. Rozwiązania do rozdziału „Algorytmika i programowanie w C++”
Plik zawiera rozwiązania ćwiczeń i zadań z podręcznika oraz ćwiczeń dodatkowych zamieszczonych w serwisie informatyka.wsip.pl.
Technik organizacji turystyki. HGT.07. HGT.08. Poradnik. Podstawy turystyki
Poradnik dla nauczycieli uczących w zawodzie technik organizacji turystyki i korzystających z podręcznika Podstawy turystyki.
Planeta dzieci. Czterolatek. Skrócone zapisy do dziennika
Skrócone zapisy do dziennika do cyklu Planeta dzieci. Czterolatek
Technik pojazdów samochodowych / Mechanik pojazdów samochodowych. MOT.05. Poradnik
Poradnik dla nauczyciela uczącego w zakresie kwalifikacji MOT.05. Część I – obejmuje zakres materiału w sprawdzianie i rozkładzie materiału z cz. I podręcznika Obsługa, diagnozowanie i naprawa pojazdów samochodowych.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Kanapki tortowe
Receptura uzupełnia materiał podręcznika Sporządzanie potraw i napojów. Cz. 2. Był on uwzględniony w II wydaniu podręcznika, kiedy wprowadzono zmiany związane z nową podstawą programową.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Kanapki dekoracyjne
Receptura uzupełnia materiał podręcznika Sporządzanie potraw i napojów. Cz. 2. Był on uwzględniony w II wydaniu podręcznika, kiedy wprowadzono zmiany związane z nową podstawą programową.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Crepes Suzette
Receptura uzupełnia materiał podręcznika Sporządzanie potraw i napojów. Cz. 2. Był on uwzględniony w II wydaniu podręcznika, kiedy wprowadzono zmiany związane z nową podstawą programową.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Pasta z fasoli
Receptura uzupełnia materiał podręcznika Sporządzanie potraw i napojów. Cz. 2. Był on uwzględniony w II wydaniu podręcznika, kiedy wprowadzono zmiany związane z nową podstawą programową.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Krem z dyni
Receptura uzupełnia materiał podręcznika Sporządzanie potraw i napojów. Cz. 2. Był on uwzględniony w II wydaniu podręcznika, kiedy wprowadzono zmiany związane z nową podstawą programową.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Herbata po angielsku
Receptura uzupełnia materiał podręcznika Sporządzanie potraw i napojów. Cz. 2. Był on uwzględniony w II wydaniu podręcznika, kiedy wprowadzono zmiany związane z nową podstawą programową.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Chłodnik truskawkowy
Receptura uzupełnia materiał podręcznika Sporządzanie potraw i napojów. Cz. 2. Był on uwzględniony w II wydaniu podręcznika, kiedy wprowadzono zmiany związane z nową podstawą programową.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Bulion warzywny
Receptura uzupełnia materiał podręcznika Sporządzanie potraw i napojów. Cz. 2. Był on uwzględniony w II wydaniu podręcznika, kiedy wprowadzono zmiany związane z nową podstawą programową.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Zupa minestrone
Receptura uzupełnia materiał podręcznika Sporządzanie potraw i napojów. Cz. 2. Był on uwzględniony w II wydaniu podręcznika, kiedy wprowadzono zmiany związane z nową podstawą programową.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Ryba w galarecie
Receptura uzupełnia materiał podręcznika Sporządzanie potraw i napojów. Cz. 2. Był on uwzględniony w II wydaniu podręcznika, kiedy wprowadzono zmiany związane z nową podstawą programową.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Rogal świętomarciński
Receptura uzupełnia materiał podręcznika Sporządzanie potraw i napojów. Cz. 2. Był on uwzględniony w II wydaniu podręcznika, kiedy wprowadzono zmiany związane z nową podstawą programową.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Puree ziemniaczane
Receptura uzupełnia materiał podręcznika Sporządzanie potraw i napojów. Cz. 2. Był on uwzględniony w II wydaniu podręcznika, kiedy wprowadzono zmiany związane z nową podstawą programową.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Puree selerowe
Receptura uzupełnia materiał podręcznika Sporządzanie potraw i napojów. Cz. 2. Był on uwzględniony w II wydaniu podręcznika, kiedy wprowadzono zmiany związane z nową podstawą programową.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Pudding czekoladowy
Receptura uzupełnia materiał podręcznika Sporządzanie potraw i napojów. Cz. 2. Był on uwzględniony w II wydaniu podręcznika, kiedy wprowadzono zmiany związane z nową podstawą programową.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Szaszłyk z łososia z salsą verde
Receptura uzupełniająca podręcznik do kwalifikacji HGT.02 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1 i 2 o wykonanie potraw uwzględnionych w kryteriach weryfikacyjnych podstawy programowej do kwalifikacji HGT.02.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Sałatka w tajskim stylu
Receptura uzupełniająca podręcznik do kwalifikacji HGT.02 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1 i 2 o wykonanie potraw uwzględnionych w kryteriach weryfikacyjnych podstawy programowej do kwalifikacji HGT.02.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Barszcz czysty czerwony
Receptura uzupełniająca podręcznik do kwalifikacji HGT.02 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1 i 2 o wykonanie potraw uwzględnionych w kryteriach weryfikacyjnych podstawy programowej do kwalifikacji HGT.02.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Tartinki
Receptura uzupełnia materiał podręcznika Sporządzanie potraw i napojów. Cz. 2. Był on uwzględniony w II wydaniu podręcznika, kiedy wprowadzono zmiany związane z nową podstawą programową.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Surówka z selera
Receptura uzupełnia materiał podręcznika Sporządzanie potraw i napojów. Cz. 2. Był on uwzględniony w II wydaniu podręcznika, kiedy wprowadzono zmiany związane z nową podstawą programową.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Stek
Receptura uzupełnia materiał podręcznika Sporządzanie potraw i napojów. Cz. 2. Był on uwzględniony w II wydaniu podręcznika, kiedy wprowadzono zmiany związane z nową podstawą programową.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Zielone curry z kurczakiem
Receptura uzupełniająca podręcznik do kwalifikacji HGT.02 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1 i 2 o wykonanie potraw uwzględnionych w kryteriach weryfikacyjnych podstawy programowej do kwalifikacji HGT.02.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Raita
Receptura uzupełniająca podręcznik do kwalifikacji HGT.02 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1 i 2 o wykonanie potraw uwzględnionych w kryteriach weryfikacyjnych podstawy programowej do kwalifikacji HGT.02.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. HGT.02. Receptura. Zupa szczawiowa
Receptura uzupełniająca podręcznik do kwalifikacji HGT.02 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1 i 2 o wykonanie potraw uwzględnionych w kryteriach weryfikacyjnych podstawy programowej do kwalifikacji HGT.02.