Scenariusz zajęć przedstawia chów przemysłowy trzody chlewnej.
Archives
Wybieraj pomoce dydaktyczne, dzięki którym poprowadzisz jeszcze ciekawsze zajęcia. Wśród materiałów znajdziesz m.in. scenariusze lekcji i karty pracy.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Budynki inwentarskie i warunki utrzymania w nich zwierząt
Scenariusz lekcji przedstawia charakterystykę budynków przeznaczonych do trzymania róznych zwierząt gospodarskich.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Identyfikacja koni
Scenariusz lekcji zapoznaje ucznia z cechami identyfikacyjnymi koni.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Odchów kurcząt brojlerów
Scenariusz lekcji zapoznaje ucznia z technologią odchowu kurcząt borjlerów.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Mieszanki paszowe w żywieniu zwierząt gospodarskich
Scenariusz lekcji zapoznaje uczniów z mieszankami paszowymi uzywanymi w zywieniu zwierząt.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Rozpoczynanie prowadzenia produkcji zwierzęcej
Scenariusz lekcji zapoznanje ucznia z prawnymi podstawami prowadzenie produkcji zwierzęcej.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Żywienie krów
Scenariusz zapoznaje ucznia z podstawami żywienia krów.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Profilaktyka na fermie i najczęściej występujące choroby zwierząt gospodarskich
Scenariusz lekcji dotyczy najcześciej występujących chorób wśród zwierząt gospodarskich i metod profilaktyki stosowanych w gospodarstwie.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Rozród bydła
Scenariusz lekcji dotyczy rozrodu bydła.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Rozród owiec i kóz
Scenariusz lekcji dotyczy rozrodu małych przeżuwaczy.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Typy użytkowe i kierunki użytkowania koni
Scenariusz lekcji dotyczy kierunków użytkowania koni.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Użytkowanie krów mlecznych
Scenariusz lekcji dotyczący mloecznego kierunku użytkowania bydła.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Użytkowanie mięsne świń
Scenariusz lekcji dotyczący podukcji tuczników.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Użytkowanie nieśne kur
Scenariusz lekcji dotyczący użytkowania nieśnego kur w stadach towarowych.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Użytkowanie mleczne owiec i kóz
Scenariusz lekcji dotyczącej użytowania mlecznego małych przeżuwaczy.
Kelner. T.9. Scenariusz lekcji. Procedury przyjmowania i rozpatrywania reklamacji gości
Scenariusz lekcji dotyczący zasad postępowania z reklamacjami gości.
Kelner. T.9. Scenariusz lekcji. Przygotowanie zastawy stołowej i nakryć do podawania deserów
Scenariusz lekcji omawia zasady doboru zastawy stołowej, nakrycia do wybranego deseru. A także metody jego podania gościowi.
Kelner. T.9. Scenariusz lekcji. Sporządzanie bezalkoholowych napojów mieszanych owocowych i mlecznoowocowych
Scenariusz zajęć uczących korzystania z receptur do sporządzania napojów bezalkoholowych.
Kelner. T.9. Scenariusz lekcji. Sporządzanie wybranych potraw kuchni innych narodów z wykorzystaniem typowych surowców, półproduktów i wybranych procesów
Scenariusz zajęć przedstawia zajęcia prakyczne mające na celu nauczenie identyfikacji charakterystycznych potraw kuchni narodowych, a takz einterpretwoać receptury i według nich sporządzać wybrane potrawy.
Kelner. T.9. Scenariusz lekcji. Sztućce – podział i zastosowanie
Scenariusz lekcji przedstawia klasyfikację i zastosowanie sztućców w zakładach gastronomicznych.
Kelner. T.9. Scenariusz lekcji. Tworzenie opisów dań do kart menu restauracji w języku polskim i w języku obcym
Scenariusz lekcji omawia tworzenie opisów dań do kart menu i interpretację zapisów wykonanych przez inne osoby.
Kelner. T.9. Scenariusz lekcji. Strój służbowy oraz wyposażenie zawodowe kenlera
Scenariusz zajęć omawia strój kelnera i wyposażenie, które powinien mieć przy sobie.
Kelner. T.9. Scenariusz lekcji. Zasady układania menu
Scenariusz omawia zasady układania menu rozszerzonego i prostego.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.1. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Wplyw temperatury i wody na wzrost i rozwój roślin
Scenariusz lekcji dotyczący wpływ czynników klimatyczno-glebowych na wzrost i rozwój roślin uprawnych.
Technik rolnik / Technik agrobiznesu / Rolnik. R.3.2. RL.03. ROL.04. Scenariusz lekcji. Chów ekologiczny drobiu
Scenariusz lekcji dotyczącej ekologicznego chowu drobiu.