Odpowiedzi do zbioru zadań. Obsługa podróżnych w portach i terminalach. Publikacja sprawdza wiadomości i umiejętności
z kwalifikacji AU.33 w zawodzie technik eksploatacji portów i terminali. Zbiór zadań może być wykorzystany do kształcenia umiejętności praktycznych z zakresu procesów turystycznych,
obliczeń i innych zagadnień związanych z parametrami podroży i organizacją obsługi w portach
i terminalach. Zawiera zadania o tematyce informacji turystycznej, związane z IT w obsłudze
podróżnych, a także z obsługą pasażerów w rożnych środkach transportu, oraz wiele zadań
związanych z odczytywaniem i wypełnianiem dokumentacji podroży, biletów, rozkładów jazdy
czy kart pokładowych.
Zbiór zadań może być wykorzystywany na lekcjach w technikum, w szkole policealnej
oraz na kwalifikacyjnych kursach zawodowych jako uzupełnienie i utrwalenie wiadomości
przed egzaminem zawodowym z pierwszej kwalifikacji w zawodzie technik eksploatacji
portów i terminali.
Archives
Technik eksploatacji portów i terminali. AU.34. Rozwiązania do zbioru zadań. Obsługa ładunków w portach i terminalach
Odpowiedzi do zbioru zadań. Obsługa ładunków w portach i terminalach.
Zbiór zadań jest przeznaczony dla uczniów kształcących się w zawodzie technik eksploatacji portów i terminali w kwalifikacji AU.34. Organizacja i prowadzenie prac związanych z przeładunkiem oraz magazynowaniem towarów i ładunków w portach i terminalach. Publikacja sprawdza wiadomości i umiejętności z tej kwalifikacji, może być wykorzystywana do ćwiczenia umiejętności praktycznych w wykonywaniu typowych zadań w tym zawodzie.
Technik logistyk. AU.22. Odpowiedzi do pytań i zadań z podręcznika Obsługa magazynów. Część 2
Odpowiedzi do pytań i zadań z podręcznika: Obsługa magazynów. Część 2. Technik logistyk. AU.22.
Technik logistyk. AU.22. Odpowiedzi do pytań i zadań z podręcznika Obsługa magazynów. Część 1
Odpowiedzi do pytań i zadań z podręcznika: Obsługa magazynów. Część 1. Technik logistyk. AU.22.
Odpowiedzi do sprawdzianu po I rozdziale (wersja A)
Technik logistyk / Technik spedytor. Odpowiedzi do zbioru zadań z logistyki. Część 2
Odpowiedzi do zbioru zadań 1609D8 – Zbiór zadań z logistyki. Zawiera szczegółowe rozwiązania do każdego zadania.
Branża gastronomiczna. Klucz odpowiedzi do zbioru zadań
Klucz odpowiedzi do Zbioru zadań z gastronomii autorstwa Magdaleny Kaźmierczak.
Branża elektroniczna, informatyczna i elektryczna. Rozwiązania do zbioru zadań „Podstawy elektrotechniki w praktyce”
Odpowiedzi do zadań. Zbiór. Podstawy elektrotechniki
Technik logistyk. A.30, AU.22. Odpowiedzi do zbioru zadań z logistyki. Część 1
Zbiór zadań z logistyki. Część 1. Odpowiedzi sprawdza wiadomości i umiejętności w zawodzie technik logistyk i może być wykorzystany do kształcenia umiejętności praktycznych związanych z wykonywaniem typowych zadań w tym zakresie. Publikacja zawiera bardzo dużo ćwiczeń, które pomogą uczniom nabyć umiejętności niezbędne w takich obszarach, jak: Dokumenty magazynowe i finansowe, Analiza ABC i XYZ zapasów, Dobór dostawców, Metody ustalania wielkości dostaw, Formowanie i oznakowanie ładunku, Planowanie przepływu materiałów, Prognozowanie popytu, Zadania utrwalające. Struktura zbioru daje możliwość kilkukrotnego wykonania podobnych ćwiczeń, a stopniowanie ich trudności daje możliwość zrozumienia uczniom nawet trudniejszych zagadnień. Dział ostatni pozwala utrwalić zdobyte umiejętności, a także poznać strukturę i zasady oceniania praktycznych zadań egzaminacyjnych. Publikacja może być wykorzystana jako pomocnicza do prowadzenia zajęć w technikum i na kwalifikacyjnych kursach zawodowych w zawodzie technik logistyk.
Technik ekonomista. A.35. Odpowiedzi do zbioru zadań z ekonomiki przedsiębiorstw
Zbiór zadań z ekonomiki przedsiębiorstw. Rozwiązania zawiera pytania oraz zadania umożliwiające kształcenie umiejętności w zawodzie technik ekonomista. Obejmuje zagadnienia, takie jak: planowanie i prowadzenie działalności w organizacji (w tym: organizowanie działalności gospodarczej i obliczanie podatków, prowadzenie spraw kadrowo-płacowych, sporządzanie planów, analiz i sprawozdań). Opracowanie to jest dobrym uzupełnieniem podręczników w tym obszarze. Wykonanie zadań pozwala na lepsze zrozumienie problematyki, utrwalenie wiadomości przed egzaminem zawodowym i zdobycie umiejętności stosowania wiedzy teoretycznej w praktyce gospodarczej.
Technik rachunkowości. A.36. Odpowiedzi do zbioru zadań z rachunkowości
Zbiór zadań z rachunkowości . Odpowiedzi zawiera zadania z podstaw rachunkowości i rachunkowości finansowej oraz analizy finansowej. Zadania przygotowano do realizacji kształcenia w zakresie zawodów technik rachunkowości i technik ekonomista. Zbiór może służyć również do realizacji kształcenia w zawodzie technik handlowiec (zwłaszcza zadania obejmujące zagadnienia uniwersalne w rachunkowości, np.: podstawy rachunkowości, ewidencja obrotu pieniężnego, rozrachunków, aktywów trwałych, kosztów, pozostałych kosztów operacyjnych i pozostałych przychodów operacyjnych, kosztów finansowych i przychodów finansowych, kapitałów,
sprawozdawczość finansowa).
Logistyka i spedycja. Język angielski zawodowy. Klucz odpowiedzi do zeszytu ćwiczeń
Klucz odpowiedzi do zeszytu ćwiczeń Język angielski w logistyce i spedycji autorstwa Barbary Howis i Beaty Szymoniak
Logistyka i spedycja. Język niemiecki zawodowy. Klucz odpowiedzi do zeszytu ćwiczeń
Klucz odpowiedzi do zeszytu ćwiczeń Język niemiecki zawodowy w logistyce i spedycji autorstwa Grażyny Strzeleckiej i Renaty Suszczyńskiej.
Technik usług turystycznych. PKZ. Klucz odpowiedzi do ćwiczeń zawartych w podręczniku „Podstawy turystyki”
Klucz odpowiedzi do wybranych pytań z podręcznika „Podstawy turystyki”
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Klucz odpowiedzi do zadań z podręcznika „Sporządzenie i ekspedycja potraw i napojów. Część 1. Technologia gastronomiczna”
Publikacja zawiera odpowiedzi na pytania zawarte w podręczniku „Sporządzenie i ekspedycja potraw i napojów. Część 1. Technologia gastronomiczna” Anny Kmiołek.
Technik hotelarstwa. Język niemiecki zawodowy. Klucz odpowiedzi do zadań z podręcznika REA „Język niemiecki zawodowy w hotelarstwie”
Publikacja zawiera odpowiedzi do zadań z podręcznika REA „Wobei kann ich helfen? Język niemiecki zawodowy w hotelarstwie”.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Klucz odpowiedzi do zadań z podręcznika „Sporządzanie potraw i napojów. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności”
Publikacja zwiera odpowiedzi na pytania zamieszczone w podręczniku „Sporządzanie potraw i napojów. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności” Anny Kmiołek
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Klucz odpowiedzi do zadań z podręcznika „Sporządzenie i ekspedycja potraw i napojów. Część 3. Wyposażenie zakładów gastronomicznych”
Zawiera odpowiedzi do zadań z podręcznika „Sporządzenie i ekspedycja potraw i napojów. Część 3. Wyposażenie zakładów gastronomicznych”.
Technik żywienia i usług gastronomicznych / Kucharz. T.6. Klucz odpowiedzi do zadań z podręcznika „Sporządzenie i ekspedycja potraw i napojów. Część 2. Technologia gastronomiczna”
Klucz odpowiedzi do zadań z podręcznika „Sporządzenie i ekspedycja potraw i napojów. Część 2. Technologia gastronomiczna”.