Odpowiedzi do sprawdzianów po dziale do podręcznika Małgorzaty Konarzewskiej Technologia z towaroznastwem. Podawania i wydawanie dań. Część 1. Sprawdzian. Owoce
Archives
Odpowiedzi do sprawdzianu nr 8B. Ziemniaki, grzyby, zakąski warzywne. T. żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02
Odpowiedzi do sprawdzianów po dziale do podręcznika Małgorzaty Konarzewskiej Technologia z towaroznastwem. Podawania i wydawanie dań. Część 1. Sprawdzian. Ziemniaki, grzyby
Odpowiedzi do sprawdzianu nr 8A. Warzywa. T. żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02
Odpowiedzi do sprawdzianów po dziale do podręcznika Małgorzaty Konarzewskiej Technologia z towaroznastwem. Podawania i wydawanie dań. Część 1. Sprawdzian. Warzywa
Odpowiedzi do sprawdzianu nr 12. Kuchnie narodowe i regionalne. T. żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02
Odpowiedzi do sprawdzianów po dziale do podręcznika Małgorzaty Konarzewskiej Technologia z towaroznastwem. Podawania i wydawanie dań. Część 2. Sprawdzian. Kuchnie narodowe i regionalne.
Odpowiedzi do sprawdzianu nr 11. Potrawy dietetyczne. T. żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02
Odpowiedzi do sprawdzianów po dziale do podręcznika Małgorzaty Konarzewskiej Technologia z towaroznastwem. Podawania i wydawanie dań. Część 2. Sprawdzian. Potrawy dietetyczne.
Odpowiedzi do sprawdzianu nr 10B. Napoje gorące i zimne. T. żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02
Odpowiedzi do sprawdzianów po dziale do podręcznika Małgorzaty Konarzewskiej Technologia z towaroznastwem. Podawania i wydawanie dań. Część 2. Sprawdzian. Napoje gorące i zimne.
Odpowiedzi do sprawdzianu nr 3A. T. żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02
Odpowiedzi do sprawdzianu nr 3A. Mięso i podroby zwierząt rzeźnych. T. żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02
Odpowiedzi do sprawdzianu nr 2. Zupy i sosy gorące. T. żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02
Odpowiedzi do sprawdzianów po dziale do podręcznika Małgorzaty Konarzewskiej Technologia z towaroznastwem. Podawania i wydawanie dań. Część 2. Sprawdzian. Zupy i sosy gorące.
Odpowiedzi do sprawdzianu nr 13. Trendy w technologii gastronomicznej. T. żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02
Odpowiedzi do sprawdzianów po dziale do podręcznika Małgorzaty Konarzewskiej Technologia z towaroznastwem. Podawania i wydawanie dań. Część 2. Sprawdzian. Trendy w technologii gastronomicznej
Odpowiedzi do sprawdzianu nr 7. Potrawy mięsne i półmięsne. T. żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02
Odpowiedzi do sprawdzianów po dziale do podręcznika Małgorzaty Konarzewskiej Technologia z towaroznastwem. Podawania i wydawanie dań. Część 2. Sprawdzian. Potrawy mięsne i półmięsne.
Odpowiedzi do sprawdzianu nr 6. Ryby i owoce morza. T. żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02
Odpowiedzi do sprawdzianów po dziale do podręcznika Małgorzaty Konarzewskiej Technologia z towaroznastwem. Podawania i wydawanie dań. Część 2. Sprawdzian.Ryby i owowce morza.
Odpowiedzi do sprawdzianu nr 5. Dziczyzna. T. żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02
Odpowiedzi do sprawdzianów po dziale do podręcznika Małgorzaty Konarzewskiej Technologia z towaroznastwem. Podawania i wydawanie dań. Część 2. Sprawdzian. Dziczyzna
Odpowiedzi do sprawdzianu nr 4. Drób. T. żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02
Odpowiedzi do sprawdzianów po dziale do podręcznika Małgorzaty Konarzewskiej Technologia z towaroznastwem. Podawania i wydawanie dań. Część 2. Sprawdzian. Drób.
Odpowiedzi do sprawdzianu nr 3B. Mięso i podroby zwierząt rzeźnych. T. żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02
Odpowiedzi do sprawdzianów po dziale do podręcznika Małgorzaty Konarzewskiej Technologia z towaroznastwem. Podawania i wydawanie dań. Część 2. Sprawdzian. Mięso i podroby zwierząt rzeźnych.
Odpowiedzi do sprawdzianu nr 9. Desery. T. żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02
Odpowiedzi do sprawdzianów po dziale do podręcznika Małgorzaty Konarzewskiej Technologia z towaroznastwem. Podawania i wydawanie dań. Część 2. Sprawdzian. Desery.
Odpowiedzi do sprawdzianu nr 8. Zakąski i dania gorące. T. żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02
Odpowiedzi do sprawdzianów po dziale do podręcznika Małgorzaty Konarzewskiej Technologia z towaroznastwem. Podawania i wydawanie dań. Część 2. Sprawdzian. Zakąski zimne i gorące.
Notatka syntetyzująca. Migracja chłopek do miast na przełomie XIX i XX w. – szansa awansu społecznego czy zagrożenie?
Przykładowa realizacja zadania.
Notatka syntetyzująca. Kryzys męskości – diagnoza, przyczyny i remedia.
Przykładowa realizacja zadania.
Notatka syntetyzująca. Przyczyny solidarności Polaków z Ukraińcami w wojnie obronnej z Rosją.
Przykładowa realizacja zadania.
Notatka syntetyzująca. Czy nowoczesne miasto jest przestrzenią przyjazną dla człowieka? Przedwojenna Gdynia i współczesne miasto kompaktowe.
Przykładowa realizacja zadania.
Notatka syntetyzująca. Mieszkać na wsi – współczesne argumenty „za” i „przeciw”.
Przykładowa realizacja zadania.
Notatka syntetyzująca. Miłość romantyczna – jak jest dzisiaj rozumiana i z czego wynika jej potrzeba.
Przykładowa realizacja zadania.
Notatka syntetyzująca. Praca w dawnej Polsce, Europie i jej koloniach – czym była i skąd wynikał bunt wykonujących ją ludzi przeciw obowiązującemu porządkowi społecznemu.
Przykładowa realizacja zadania.
Notatka syntetyzująca. Procesy emancypacyjne w różnych czasach i kulturach. Wykształcenie, rynek pracy, literatura.
Przykładowa realizacja zadania.
Notatka syntetyzująca. Program literacki Horacego jako autora „Pieśni”.
Przykładowa realizacja zadania.
Notatka syntetyzująca. Charakterystyczne cechy symboliki średniowiecza.
Przykładowa realizacja zadania.