Doświadczenia. Film 6. Wpływ sacharozy na intensywność oddychania beztlenowego drożdży

Multimedia: Filmy i animacje

Autor:

Urszula Poziomek, Maria Sielatycka

Segment:

Szkoła podstawowa klasy 4-8

Przedmiot:

Biologia

Klasa:

Wszystkie

Cykl:

Materiał okołocyklowy

Część:

Wszystkie

Film obrazujący doświadczenie opisane w karcie pracy 9 dotyczące wpływu sacharozy na intensywność fermentacji przeprowadzanej przez drożdże piekarnicze. W doświadczeniu intensywność fermentacji mierzona jest zmianami pH wywaru z czerwonej kapusty na skutek zakwaszenia roztworu, spowodowanego powstającym w procesie fermentacji dwutlenkiem węgla.

Wejdź do świata EDURANGI

Platforma edukacyjna ułatwiająca codzienną naukę oraz kontakt nauczyciela z uczniami.
60 000 materiałów edukacyjnych, generator sprawdzianów, prace domowe.

Załóż darmowe konto

Rejestracja dla Dyrektora

Jeśli chcesz się zarejestrować w serwisie wsipnet.pl - skontaktuj się z nami.

Infolinia: 801 220 555