Doświadczenia. Karta pracy 17 z instrukcją dla nauczyciela. Wpływ soku jabłkowego na kiełkowanie nasion rzeżuchy

Lekcje: Karty pracy

Autor:

Urszula Poziomek, Maria Sielatycka

Segment:

Szkoła podstawowa klasy 4-8

Przedmiot:

Biologia

Klasa:

Wszystkie

Cykl:

Materiał okołocyklowy

Część:

Wszystkie

Doświadczenie „Wpływ soku jabłkowego na kiełkowanie nasion rzeżuchy” zapoznaje ucznia z wpływem czynników środowiska na kiełkowanie nasion. W tym doświadczeniu uczniowie obserwują jak zmiany pH podłoża wywołane substancją naturalną, jaką jest sok jabłkowy, hamują kiełkowanie nasion pieprzycy siewnej.

Wejdź do świata EDURANGI

Platforma edukacyjna ułatwiająca codzienną naukę oraz kontakt nauczyciela z uczniami.
60 000 materiałów edukacyjnych, generator sprawdzianów, prace domowe.

Załóż darmowe konto

Rejestracja dla Dyrektora

Jeśli chcesz się zarejestrować w serwisie wsipnet.pl - skontaktuj się z nami.

Infolinia: 801 220 555