Doświadczenia. Karta pracy 9 z instrukcją dla nauczyciela. Wpływ sacharozy na intensywność oddychania beztlenowego drożdży

Lekcje: Karty pracy

Autor:

Urszula Poziomek, Maria Sielatycka

Segment:

Szkoła podstawowa klasy 4-8

Przedmiot:

Biologia

Klasa:

Wszystkie

Cykl:

Materiał okołocyklowy

Część:

Wszystkie

Doświadczenie „Wpływ sacharozy na intensywność oddychania beztlenowego drożdży” zapoznaje ucznia z metoda oceny intensywności oddychania drożdży przez pomiar wydzielanego dwutlenku węgla. Ilość wydzielanego dwutlenku węgla określana jest pośrednio przez zmianę barwy wskaźnika wrażliwego na zmiany pH.

Wejdź do świata EDURANGI

Platforma edukacyjna ułatwiająca codzienną naukę oraz kontakt nauczyciela z uczniami.
60 000 materiałów edukacyjnych, generator sprawdzianów, prace domowe.

Załóż darmowe konto

Rejestracja dla Dyrektora

Jeśli chcesz się zarejestrować w serwisie wsipnet.pl - skontaktuj się z nami.

Infolinia: 801 220 555